vorini-gr: Η Ελλάδα της " βοήθειας" και των νταβάδων..!

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα της " βοήθειας" και των νταβάδων..!


Είναι προφανές πλέον ότι Ελλάδα χωρίς "ΒΟΗΘΕΙΑ"και νταβατζή δεν γίνεται.!

Αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν θα θυμηθούμε και ιδίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ότι το πακέτο "φίλοι και βοήθεια" προς τη χώρα μας έπαιξε πολύ στην Νεότερη Ιστορία μας....

Το σύνθημα "κορίτσια ο στόλος" που ηχούσε στα στενά της τότε Τρούπας του Πειραιά όταν κάποιο Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο έδενε στο λιμάνι δήλωνε την "Ελληνοαμερικανική φιλία" εκείνου του καιρού όταν δηλαδή οι φίλοι μας Αμερικανοί είχαν κάνει την Ελλάδα ένα μεγάλο μπορντέλο.

Χαρακτηριστικοί είναι οι στίχοι πολλών λαϊκών τραγουδιών που εξυμνούν ή αναπολούν τις αλλοτινές "δόξες" της περιοχής όπως:

"Χρόνια μες΄ τη Τρούμπα / μαγκίτης κι αλανιάρης
ρώτησε να μάθεις / κι υστέρα να με πάρεις".

(Στίχοι και μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη, που τραγούδησαν ο ίδιος, η Ρόζα Εσκενάζυ και ο Σ. Ζαγοραίος).

Αργότερα όταν ξεκουμπίστηκαν τα αμερικανάκια το σύνθημα έγινε "κορίτσια ο Μπάρκουλης" .!!

Μια άλλη "φιλική δραστηριότητα" του παρελθόντος που την χαρακτήριζε το σύνθημα "Ελλάς Γαλλία συμμαχία" έρχεται να μας προσφέρει η σύμμαχος μας Γαλλία και το σύνθημα αυτό μάλιστα το χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα για να μας θυμίζει τις " ανειλημμένες υποχρεώσεις" μας απέναντι τους με ανταλλάγματα την αιώνια στήριξη και θαλπωρή ίσως.. του Γαλλικού κρεβατιού..!

"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" .... σύγχρονος φιλικός δεσμός με τάσεις ερωτισμού βγαλμένος μέσα από ίντριγκες σαν από κινηματογραφικό έργο με την σύμμαχο μας Γερμανία η οποία λίγο πολύ μας έψησε το ψάρι στα χείλη και μας διαπόμπευε σε όλο τον κόσμο χαρακτηρίζοντας μας ως "διακονιάρηδες της Ευρώπης"

Και τώρα ο "κινέζικος δράκος" που ακούει στο όνομα Γουέν Ζιαμπάο πετά πάνω απο τη χώρα και υπόσχεται μελλοντικές Οικονομικές συνεργασίες, επενδύσεις με στόχο την εξυγίανση της οικονομίας μας και την ευημερία του λαού μας..!

Ευτυχώς που οι Κινέζοι "την έχουν μικρή" και ίσως να μη μας πονέσει αργότερα πολύ.... όμως έχω ακούσει ότι είναι βιτσιόζοι και αυτό το φοβάμαι.......

Εεε..ρε τι έχει να τραβήξει ακόμα το άμοιρο κορμί μας...!!


Takis Vorini



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :