vorini-gr: Σρέντερ: O Τζορτζ Μπους δεν λέει την αλήθεια στα απομνημονεύματά του

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σρέντερ: O Τζορτζ Μπους δεν λέει την αλήθεια στα απομνημονεύματά του


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπους «δεν λέει την αλήθεια» στα απομνημονεύματά του, δήλωσε ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, που κατηγορήθηκε για διπροσωπία στην υπόθεση του Ιράκ από τον Τζόρτζ Μπους...

Στα απομνημονεύματά του που δημοσιεύτηκαν σήμερα (9-11-2010) ο Μπους κατηγορεί τον Σρέντερ ότι τον είχε διαβεβαιώσει για την υποστήριξή του σε μια ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους στον Λευκό Οίκο στις 31 Ιανουαρίου του 2002.

Ο Μπους δηλώνει ότι ο Σρέντερ του είχε πει με την ευκαιρία εκείνη: «Αυτό που ισχύει για το Αφγανιστάν, ισχύει και για το Ιράκ. Οι χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Εάν το κάνετε αυτό γρήγορα και με αποφασιστικό τρόπο...θα είμαι μαζί σας».

Ωστόσο, ο πρώην καγκελάριος (1998-2005) διαβεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, ζήτησε να μάθει αν ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε υποστηρίξει τους τρομοκράτες που ευθύνονταν για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

«Όπως και στις επόμενες συναντήσεις μου με τον Αμερικανό πρόεδρο, του κατέστησα σαφές ότι η Γερμανία θα είναι πιστή στο πλευρό των ΗΠΑ, αν αποδειχθεί ότι το Ιράκ, όπως το Αφγανιστάν πριν, είχε γίνει καταφύγιο και ορμητήριο για τους μαχητές της Αλ Κάιντα», διευκρίνισε ο Σρέντερ.

Για τους Γερμανούς πολιτικούς αναλυτές ο Γκέρχαρντ Σρέντερ οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ την επανεκλογή του το Σεπτέμβριο του 2002.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
:Τζ. Μπους: Οι εικονικοί πνιγμοί έσωσαν ζωές

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια :