Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

"Κατάληψη" με μια καρέκλα από τον Μίκη Θεοδωράκη (video)


To είπε και το έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μετά την άρνηση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για ομιλία, ο μεγάλος μας συνθέτης πήγε το απόγευμα της Τετάρτης και εγκαταστάθηκε στην πλατεία!....

Ο Μίκης Θεοδωράκης, συνοδευόμενους από εκατοντάδες πολίτες πήγε στην πλατεία Αριστοτέλους και κάθισε σε μια καρέκλα, δηλώνοντας ότι θα μείνει εκεί μέχρι την Πέμπτη, όταν και θα πραγματοποιήσει την ομιλία του.

Πίσω από την καρέκλα του κ. Θεοδωράκη υπήρχε ένα πανό με το σύνθημα "Λευτεριά στην Ελλάδα"Ο μεγάλος μας συνθέτης, τόνισε ότι θεωρεί τον εαυτό του έναν από τα 10 εκατομμύρια ιδιοκτήτες της Ελλάδας και ερωτηθείς για την κόντρα που προέκυψε με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι ο Γ. Μπουτάρης πιέστηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Μας στέλνει στα πάρκα, εκεί που είναι ο Καραμανλής, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά", είπε ο Μ. Θεοδωράκης.

Επισήμανε ότι πήγε στην πλατεία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ως ελεύθερος πολίτης, έκανε μια μορφή πάλης, αλλά αυτή η πράξη είναι ντροπή για τη δημοκρατία.

Τόνισε ότι δεν έχει τίποτε με τον δήμαρχο, ούτε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο που αρχικά δέχθηκε να προλογίσει στην αυριανή συγκέντρωση και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος. Είπε ότι τους καταλαβαίνει και απέδωσε τη συμπεριφορά τους σε πιέσεις.

Ο Μ. Θεοδωράκης επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης για την οποία είπε ότι είναι "ζαλισμένη" και σε "πανικό".

"Τρώνε γιαούρτια και χαστούκια", είπε και εξέφρασε την εκτίμηση πως "οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί μετά τη συγκέντρωση 50.000 την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος».
news247.gr/
Δημοσίευση σχολίου