vorini-gr: 10 προτάσεις όταν μείνετε χωρίς ρεύμα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

10 προτάσεις όταν μείνετε χωρίς ρεύμα


Δείτε παρακάτω 10 καλές προτάσεις για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διακοπές ρεύματος κάθε φορά που κάνει απεργία η ΔΕΗ η αυτό συμβαίνει από γενικό blackout....

10. Αν έχετε ήδη προμηθευτεί με ηλιακές λάμπες του κήπου, φέρτε τις μέσα στο σπίτι και θα κάνετε τις δραστηριότητες σας πιο εύκολες.

9. Είναι η ευκαιρία να νιώσετε λιγότερο ένοχοι αν φάτε όλο το παγωτό από το ψυγείο προτού λιώσει, γιατί λιωμένο και επανακαταψυγμένο παγωτό είναι χάλια.

8. Σε αυτό το θέμα, ακόμη και αν έχετε φούρνο γκαζιού, μη μαγειρέψετε τίποτα – φάτε τα μπισκότα, κέικ και φρούτα που υπάρχουν στο σπίτι και μπείτε στο πνεύμα της απουσίας ρεύματος!

7. Ξυπνήστε τα παιδιά αν είναι αργά το βράδυ. Μην τους στερήσετε την εμπειρία του να κυκλοφορούν σε ένα σπίτι δίχως ρεύμα και να κάθονται οικογενειακώς λέγοντας ιστορίες.

6. Παίξτε φιδάκι στο κινητό σας! Σίγουρα καμιά ώρα θα περάσει παίζοντας το κλασσικό παιχνίδι φιδάκι προσπαθώντας να σπάσετε ρεκόρ εκμεταλλευόμενοι τις λίγες ηλεκτρικές συσκευές που παραμένουν περισσότερο αναμμένες σε περίπτωση απουσίας ρεύματος. Αν από την άλλη έχετε ένα smartphone, iPhone και άλλες μοντέρνες συσκευές σίγουρα έχετε μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών να διαλέξετε αλλά προσέξτε την μπαταρία!

5. Σκεφτείτε τυχόν ηλικιωμένους που ξέρετε στη γειτονιά σας ή στο κτίριο που πιθανόν να χρειάζονται βοήθεια. Κάντε μια επίσκεψη και δείτε αν χρειάζονται κάτι που μπορείτε να βοηθήσετε και σίγουρα θα σας είναι ευγνώμων.

4. Αν ολόκληρη η περιοχή έχει κρυφτεί στο σκοτάδι, βγείτε έξω και απολαύστε τον ουρανό. Η φωτορύπανση των πόλεων δεν επιτρέπει να βλέπετε το θέαμα των φωτεινών και αμέτρητων άστρων στον ουρανό.

3. Διαφορετική αίσθηση και εμπειρία θα ζήσετε αν καθίσετε στο σιωπηλό σκοτάδι με ένα κερί και διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Σίγουρα θα ξεφύγετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

2. Πάρτε σωστά μέτρα και προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές. Βγάλτε τις από τις πρίζες για να αποφύγετε καμένες ασφάλειες με τον ερχομό του ρεύματος.

1. Κάτι που ίσως δεν θα περιμένατε στη λίστα... Κάντε σεξ!
Με την διακοπή του ρεύματος είναι μια καλή δικαιολογία για μια πρόωρη νύχτα και δεν μπορείτε να πείτε πως πραγματικά θα διαβάσετε ένα βιβλίο!
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια :