vorini-gr: Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας ξεκίνησε!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας ξεκίνησε!


Η διαδικασία της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει, υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο σύμβουλος του Βόλφαγκ Σόιμπλε, καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης, Κλέμενς Φουστ. Όπως λέει ο κ. Φουστ, μόνο εάν διαγραφθεί το 50% με 60% του ελληνικού χρέους, μπορεί η χώρα, έπειτα από μία δεκαετία, να δει φως στο τούνελ....

«Βασίζω την άποψή μου στο γεγονός ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί τη μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως για παράδειγμα την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων.
Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων» επισημαίνει.

Ο κ. Φουστ δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διένεξη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων και υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, για την αναγκαιότητα συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς πιστεύει ότι γίνεται στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα.
www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :