vorini-gr: Iron lady, Μέριλ Στριπ και προπαγάνδα του νεοφιλελευθερισμού

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Iron lady, Μέριλ Στριπ και προπαγάνδα του νεοφιλελευθερισμού


Η στάση της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Αμερικής (ελεγχόμενη από εβραίικα κεφάλαια) ήταν και είναι διαχρονικά στρατευμένη στην εξυπηρέτηση των στόχων του παγκόσμιου καπιταλισμού, έχοντας επιμέρους στοχεύσεις την αθώωση των θηριωδιών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού αλλά και του ισραηλίτικου σωβινισμού...

Είναι μια καθοριστική μορφή ανεπίσημης προπαγάνδας της διεθνούς του χρήματος (την επίσημη έκφραση έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις (υπάλληλοι) κατά κράτος με τη βοήθεια του εκδοτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου.
Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να αποδοθεί η νέα ταινία, όπου το Χόλιγουντ επιχειρεί με την εβραϊκής καταγωγής πρωταγωνίστρια Μέριλ Στριπ να μας "αναστήσει" την χειρότερη έκφραση του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, την άλλοτε "σιδηρά κυρία" Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια προσπάθεια με αφορμή την επικράτηση της Αγγλίδας πολιτικού σε ένα ανδροκρατούμενο κόσμο, να εξιλεώσει την άθλια καταπίεση του εργατικού κόσμου αλλά και μέρους των τότε ελευθεριών.

Προφανώς και παραπέμπει στο σήμερα με την ολομέτωπη επίθεση του παγκόσμιου κεφαλαίου στα δικαιώματα και στο επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων μέσα από το νεοφιλελευθερισμό, όπως επιχειρείται να εδραιωθεί με τον φόβο της φτιαχτής οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.
Δεν θα πρέπει να "τσιμπήσουμε" στο δόλωμα της καλής (ενδεχόμενα) ηθοποιίας αλλά και της προβολής που θα γίνει στο φιλμ.



(Η "σκουριασμένη" πλέον σιδηρά κυρία)

Το τρέιλερ εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια :