vorini-gr: Σε διαφήμιση Benetton το φιλί Λοβέρδου-Βενιζέλου!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σε διαφήμιση Benetton το φιλί Λοβέρδου-Βενιζέλου!




Γιγαντοαφίσες με το παθιασμένο φιλί που αντάλλαξαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνέντευξη τύπου, αναρτήθηκε αμέσως σε όλους τους υπαίθριους διαφημιστικούς χώρους της πόλης, με το λογότυπο της γνωστής εταιρίας ρούχων..

Πρόκειται για μια απλή επιχειρηματική κίνηση, όπου οι δύο υπουργοί συνεργάστηκαν για τη γνωστή προκλητική καμπάνια της ιταλικής φίρμας ρούχων, ώστε να δώσουν μια προσωρινή λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του κόμματός τους; Ή επιχειρούν να στείλουν ένα πολύ ευρύτερο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις δείχνοντας ως πού μπορούν να φτάσουν, προκειμένου να αναλάβουν επιτέλους την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Μέχρι στιγμής πάντως, εκ μέρους της Benetton δεν έχει υπάρξει καμμία επιβεβαίωση ή διάψευση σχετικά με την υποτιθέμενη συνεργασία της με τους δύο κορυφαίους διεκδικητές της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, έγκυροι επικοινωνιολόγοι και αρθογράφοι που ασχολούνται συστηματικά με το φαινόμενο Homo Pasokus, αναγνωρίζουν στην πράξη αυτή των δύο κορυφαίων στελεχών, μια εκλογική στροφή σε χώρους που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν τολμούσε να προσεγγίσει κανένας πολιτικός του χώρου τους.

 Μέρος της γνωστής καμπάνιας «Unhate» τα δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Digital Artwork: Κανείς. Η φωτό είναι αυθεντική)

Για την ακρίβεια, οι δύο πρώην αντίπαλοι, εγκαταλείπουν συνειδητά τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος (αφού όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχουν απομείνει και πολλοί) και επιδιώκουν, όπως δείχνει και η χρήση νεολογισμών τύπου «καθηκοντολόγιο», να αντλήσουν ψήφους από τις ανεκμετάλλευτες δεξαμενές των απολιτίκ, των εναλλακτικών και των χίπστερς. Κατηγορίες που, όπως έχει παρατηρηθεί, όχι μόνο πείθονται ευκολότερα από τις διαφημίσεις ρούχων, αλλά σιγά-σιγά επηρεάζουν όλο και περισσότερο τους άλλους.

Βέβαια η κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει αντιδράσεις. Ήδη, σε ανακοίνωσή του αργά χθές το βράδυ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την εικόνα των δύο βουλευτών, αναρωτήθηκε γιατί δεν επεμβαίνει ο στρατός να σταματήσει την κατρακύλα και δήλωσε ότι διακόπτει κάθε επαφή μαζί τους μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν πάλι ατόφια αρσενική βαρβατίλα όπως κι ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :