vorini-gr: O Βενιζέλος στο Status του Ζούκερμπεργκ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

O Βενιζέλος στο Status του Ζούκερμπεργκ

Ελληνικό ενδιαφέρον έστω και από σπόντα έχει το πρωτοσέλιδο του νέου τεύχους του περιοδικού Economist, το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο!..



Πρώτο θέμα είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και το Facebook, το οποίο θα μπει στο χρηματιστήριο, κάνοντας τον δημιουργό του έναν από τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Πού είναι όμως το ελληνικό ενδιαφέρον; 

Όπως παρατήρησε ο μπλόγκερ....Θοδωρής Γεωργακόπουλος, guest star του πρωτοσέλιδου είναι ο υπουργός Οικονομικών της πολύπαθης Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο εξώφυλλο του περιοδικού, απεικονίζεται ένα υποτιθέμενο status του Ζούκερμπεργκ, στο οποίο αναφέρει "VENI, VIDI, VICI, am i richer than Bill yet? lol" ("ήρθα, είδα νίκησα, είμαι πλουσιότερος από τον Bill;), απευθυνόμενος στον Μπιλ Γκέιτς, τον ιδρυτή της Microsoft.



Στο εικονικό Status του Ζούκερμπεργκ, "απαντά" ο Μπιλ Γκέιτς, ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος μάλιστα τον συμβουλεύει για το πώς θα αποφύγει τους φόρους, ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ και ο.... Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Οι συντάκτες του περιοδικού έχουν βάλει τον κ. Βενιζέλο να γράφει "θέλεις να γίνουμε φίλοι;", κάνοντας ένα αιχμηρό σχόλιο για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και την αγωνιώδη αναζήτηση του υπουργού Οικονομικών να βρει χρήματα. 

 Η φωτογραφία του κ. Βενιζέλου σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους και τον πανευτυχή και πάμπλουτο Ζούκερμπεργκ, τον απεικονίζει μουτρωμένο και απελπισμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :