vorini-gr: Έδιναν επίδομα τυφλού ακόμα και για «τυφλόμυγα»!

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Έδιναν επίδομα τυφλού ακόμα και για «τυφλόμυγα»!


Φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία ως αποδεικτικό και βρέθηκε 
μέσα σε φάκελο μαϊμού συνταξιούχου 10χρονου.

Μέχρι και τα παλιά παιδικά παιχνίδια όπως το «κουτσό» και το «χαλασμένο τηλέφωνο», είχαν φθάσει σε σημείο να εκμεταλλεύονται, προκειμένου να βγάζουν μαϊμού συντάξεις για αναπηρία και κώφωση αντίστοιχα...

Με διαδικασίες εξπρές, η σπείρα των επιτήδειων που λυμαίνονταν τα τελευταία χρόνια τα δημόσια ταμεία, έκανε τις γνωματεύσεις και εξέδιδε τις αναπηρικές συντάξεις, ακόμα και σε παιδιά 10 ετών, τα οποία απλώς τύχαινε να παίζουν σε κοντινή απόσταση από την έδρα της. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που μόλις κάποιος εντόπιζε παιδιά να παίζουν «τυφλόμυγα» ή ακόμα και απλώς να «τα φυλάνε» μετρώντας με κλειστά μάτια στο «κρυφτό», καλούσε επί τόπου τον συνεννοημένο γιατρό, ο οποίος, αφού τα τραβούσε γρήγορα μια φωτογραφία (για να είναι τυπικά καλυμμένος), στη συνέχεια συνέτασσε μόνος του την αίτηση και υπέγραφε για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης, από την οποία ένα μεγάλο ποσοστό δεν κατέληγε ποτέ στον 10χρονο «δικαιούχο». 

Κλιμάκιο του ειδικού σώματος ελέγχου πάντως, που έλεγξε πάνω από 100.000 περιπτώσεις συνταξιούχων, διαπίστωσε ότι έχουν πάρει αναπηρική σύνταξη τυφλού, άνθρωποι που απλώς είχαν δέσει τα μάτια τους κατά τη διάρκεια S&M παιχνιδιών, άνθρωποι που φορούσαν μάσκα ύπνου ή ωτασπίδες, καθώς και η ίδια η Δικαιοσύνη, στην οποία μάλιστα είχαν χορηγήσει και ειδικά επιδόματα για αγορά μαντηλιού ματιών και για σκύλο-οδηγό! 

Από την ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώθηκε ότι τα ποσά που εισπράχθηκαν παράνομα, θα επιστραφούν στο ακέραιο, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν κατασχέσεις σε playmobil και Nintendo ανηλίκων.
 του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια :