vorini-gr: Η θλίψη του Έρνεστ Χέμινγουεϊ για τον θάνατο του γάτου (pics)

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η θλίψη του Έρνεστ Χέμινγουεϊ για τον θάνατο του γάτου (pics)


Νέες επιστολές του Έρνεστ Χέμινγουεϊ που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τη θλίψη του διάσημου συγγραφέα για τον θάνατο του γάτου του. Ο συγγραφέας αναγκάστηκε να σκοτώσει τον γάτο του...

....τον "θείο Γουίλι", όταν έσπασε δύο πόδια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

«Χρειάστηκε να πυροβολήσω ανθρώπους, αλλά ποτέ κάποιον που ήξερα και αγαπούσα επί έντεκα χρόνια» αναφέρει σε επιστολή προς έναν φίλο του ο Ερν.Χέμινγουεϊ.

Ο διάσημος συγγραφέας ανέφερε στην επιστολή του περιστατικό όπου ζήτησε από τουρίστες που επισκέπτονταν τη βίλα του στην Κούβα να φύγουν, εξαιτίας της συναισθηματικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν μετά τον θάνατο του γάτου του.

«Είχα ακόμα στα χέρια το όπλο μου και τους εξήγησα ότι είχαν έρθει σε κακή στιγμή. Τους ζήτησα να καταλάβουν και να φύγουν» έγραψε στον φίλο του Τζιανφράνκο Ίβαντσιτς, έναν νεαρό Ιταλό που είχε γνωρίσει στη Βενετία το 1949.

Ένας από τους τουρίστες απάντησε: «Ήρθαμε την πιο ενδιαφέρουσα στιγμή για να δούμε τον σπουδαίο Χέμινγουεϊ να κλαίει επειδή σκότωσε μία γάτα».

Η επιστολή βρίσκεται ανάμεσα σε 15 επιστολές, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην Βιβλιοθήκη JF Kennedy στις ΗΠΑ.



Όπως θα δείτε παρακάτω, στο slideshow που ακολουθεί οι γάτες ήταν τα αγαπημένα ζώα από αρκετούς ανθρώπους των γραμμάτων, που ένοιωθαν γοητευμένοι από τον ανεξάρτητο χαρακτήρα των χνουδωτών φίλων τους, δημιουργώντας μια αμοιβαία σχέση στοργής.

Sources of Information: 






 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια :