vorini-gr: Ο Σαμαράς, ο Κουταλιανός και μια επιτυχημένη πιτσαρία

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Σαμαράς, ο Κουταλιανός και μια επιτυχημένη πιτσαρία


Όταν οι πολιτικοί μιλούν με όρους «πιάτσας»

Οι ατάκες του Αντώνη Σαμαρά από την συνέντευξη του στο e-nikos.gr με άφησαν με ανοιχτό το στόμα. Είναι να μην χαλαρώσουν οι πολιτικοί και ξεκινήσουν να μιλάνε στο ενικό με τους πολίτες με «όρους πιάτσας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην συζήτηση...

Όμως αν δεν είσαι της πιάτσας και «το παίζεις» της πιάτσας, πέφτεις σε απίστευτες υπερβολές. «Θα φάω τα σίδερα για να φέρω επενδύσεις στην Ελλάδα». Σιγά ρε Κουταλιανέ θα αρχίσουν να τρέμουν οι «ντουλάπες» των γυμναστηρίων!

Από όσα απίστευτα ειπώθηκαν σε αυτή την χαλαρή κουβέντα αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η ερώτηση για το ποιες επιχειρήσεις έχει διοικήσει και ποιες αρετές έχει ώστε να εγγυώνται την επιτυχία της διακυβέρνησης της Ελλάδας. Δες το παρακάτω βίντεο (αν βαριέσαι πήγαινε στο 2:06):



Απάντηση πολιτικού σε αυτή την ερώτηση στην Ελλάδα του 2012: «Στα 26 μου είχα διοικήσει με ένα φίλο μου μια πιτσαρία για δυο χρόνια στην Αμερική, η οποία έσκισε».

Τελικά η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της όπως ακούμε τελευταία. Δεν τα διώχνει στο εξωτερικό επειδή είναι ανίκανη να τα κρατήσει. Η Ελλάδα τα κρατάει με το ζόρι. Τα θέλει κοντά της σαν μάνα που αναβάλει τον απογαλακτισμό μέχρι την τρυφερή ηλικία των 45. Έτσι και ο Αντώνης Σαμαράς. Αντί να μείνει Αμέρικα και να κάνει καριέρα ήρθε στην Ελλάδα να μας σώσει. Αχ, μάνα Ελλάδα άσε ελεύθερα τα παιδιά σου! (σ. σ Ας παραδειγματιστούμε όλοι από την εξέλιξη της Μουτσάτσου!)

Να υποθέσω ότι δεν έφτιαχνε τις πίτσες ο ίδιος με το φίλο του, είχε και υπαλλήλους. Γιατί αλλιώς πως προλάβαινε να διαβάσει για το μεταπτυχιακό που έκανε στο Χάρβαρντ. Εκτός και αν το περνάς μόνο με τα sos. Δεν ξέρω τι να σας πω…

Τέλος αυτό που θέλω να παρατηρήσω στο βίντεο είναι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνει την ερώτηση ο πολίτης. Πως μας έχει κάνει έτσι η τηλεόραση; Μιμούμαστε τα τηλεοπτικά παράθυρα ακόμα και όταν μιλάμε με «όρους πιάτσας». Δυο ολόκληρα λεπτά εισαγωγή για να τον ρωτήσει: «Ποιες δουλειές πέρα από πολιτικός έχεις κάνει στην ζωή σου με επιτυχία, ώστε να αναλάβεις την διακυβέρνηση της χώρας;».

Αυτό που βρίσκω συναρπαστικό τελευταία είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί μιλούν στα ψηφιακά μέσα νομίζοντας ότι δεν θα τους ακούσει κανείς. Σαν να είναι στο σαλονάκι του σπιτιού τους. Τόσο το καλύτερο για εμάς. Μαθαίνουμε με τι έχουμε να κάνουμε. _

Υ. Γ.
Αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά και σε όσους ιδρώνουν για να χτίσουν κορμί το φετινό καλοκαίρι:




Εικόνα: Παναγής Κουταλιανός(1847-1916). Γεννημένος την σωστή εποχή. 
Αν γεννιόταν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς θα του είχε φάει τη δόξα.


Sources of Information:LIFO TEAM

 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :