vorini-gr: Financial Times Γερμανίας | Νικητής των εκλογών ο Τσίπρας

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Financial Times Γερμανίας | Νικητής των εκλογών ο Τσίπρας


Νέο «πολιτικό αστέρα» της Αθήνας και νικητή των εκλογών χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα οι Financial Times στη γερμανική τους έκδοση, αλλά παράλληλα του ασκούν κριτική για τις θέσεις του....


«Την ημέρα του θριάμβου του ο Τσίπρας συνέχισε αυτό που τον έφερε ψηλά: τα μεγάλα λόγια.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας "δεν θα ήταν η σωτηρία, αλλά η τραγωδία της χώρας», δήλωσε ο νέος αστέρας της ελληνικής πολιτικής μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ, Α. Σαμαρά.

Ο Τσίπρας δεν θέλει να διευκολύνει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, η οποία... θα δεσμευτεί να ακολουθήσει την σκληρή πολιτική λιτότητας, εναντίον της οποίας πολέμησε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στάση που επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα με ένα εντυπωσιακό ποσοστό» υποστηρίζει το άρθρο.

Ο αρθρογράφος συνεχίζει τονίζοντας ότι «ο επικεφαλής των Αριστερών ξέρει να πολώνει, αυτό είναι βέβαιο. Κάποιοι δεν τον αντέχουν και το υβρίζουν ως αλαζόνα. Για άλλους ο 37χρονος είναι το από πολύ καιρό αναζητούμενο πρόσωπο σε ένα παγιωμένο – χρόνια τώρα - πολιτικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχούσαν πάντοτε οι ίδιες ελίτ».


Sources of Information:το ΓΡΕΚΙ

 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα μοιραστείτε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :