vorini-gr: «Σατάπ» | Η εφαρμογή που μπλοκάρει τα «αντιαθλητικά» tweets

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Σατάπ» | Η εφαρμογή που μπλοκάρει τα «αντιαθλητικά» tweets


Σπάει κάθε ρεκόρ το ειδικό «Ολυμπιακό» application για smartphones, που διορθώνει αυτόματα τα «αντικανονικά» μηνύματα των αθλητών στα social media και τους προφυλάσσει από ενδεχόμενο αποκλεισμό...

Η «μαγική» εφαρμογή, που ονομάζεται «Σατάπ», μοιάζει με θεματικό διορθωτή Τ9 και έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις και διαφωνίες, καθώς σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΔΟΕ, είναι υποχρεωτικό να την κατεβάσουν όλοι οι αθλητές και οι θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάποιοι κατηγορούν το «Σατάπ», ότι με το να απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση απόψεων και τα ανέκδοτα, στην πραγματικότητα προφυλάσσει τους ρατσιστές που έτσι δεν θα τραβήξουν την προσοχή και κανείς δεν θα μάθει ότι είναι ρατσιστές.

Κάποιοι άλλοι πάλι, θεωρούν ότι χωρίς απόψεις και δηλώσεις που πυροδοτούν αντιδράσεις και καυγάδες, οι αγώνες χάνουν το ενδιαφέρον τους και γίνονται ένα νερόβραστο politically correct γεγονός, χωρίς ενδιαφέρον, αφού οι αντιδράσεις και οι καυγάδες είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου.

Οι δημιουργοί της πάντως, ανακοίνωσαν ήδη ότι εντός των επόμενων ωρών, θα είναι διαθέσιμο και το «Σατάπ» για θεατές! Μια μικρή προέκταση που θα βγάζει έναν διακριτικό ήχο προειδοποίησης όταν ο κάτοχος της συσκευής, λέει πολύ δυνατά, με κίνδυνο να τον ακούσουν και άλλοι (και να αποκαλυφθεί), επικίνδυνες φράσεις όπως «Ο Μαύρος, ο Αράπης, ο Ταμ-Ταμ-Ταμ» (το τρίτο «ταμ» είναι επισφαλές), ή «Έτσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε» (δείχνει ρατσισμό απέναντι στις σεξουαλικές επιδόσεις όσων δεν χρωστάνε).

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protago

 Η επίμαχη εφαρμογή, με το χαρακτηριστικό εικονίδιο: 
Το πουλί του twitter να κουτσουλάει! (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια :