vorini-gr: Σολομώντεια λύση | Καθιερώνεται και δεύτερη «3η Σεπτέμβρη»!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σολομώντεια λύση | Καθιερώνεται και δεύτερη «3η Σεπτέμβρη»!


Σολομώντεια λύση στο θέμα της ταυτόχρονης διεκδίκησης της φορτισμένης σημερινής ημερομηνίας της 3ης Σεπτεμβρίου, επιχείρησε να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με προσωπική του παρέμβαση... 


...όπου ανακοίνωσε ότι ειδικά φέτος καταργείται η 10η Σεπτεμβρίου και με υπουργική απόφαση μετονομάζεται και αυτή σε «3η Σεπτεμβρίου Β’». 

 Με τον τρόπο αυτό δίνεται προσωρινή λύση στο μείζον θέμα που προέκυψε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για το copyright των «Πασοκομουτζουρωμάτων». Ως γνωστόν τα «Πασοκομουτζουρώματα» είναι ένα παλιό πολιτικό έθιμο, όπου όλοι φοράνε παραδοσιακές παλαιοπασοκικές φορεσιές και γιορτάζουν σε συγκεντρώσεις την «Πασοκοσύνη» μιμούμενοι νοσταλγικά, τις παλιές κλασσικές πασοκοομιλίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται από την επόμενη χρονιά, να πουλήσει την συγκεκριμένη ημερομηνία-φιλέτο για εκμετάλλευση σε όποιο κόμμα αποφασίσει να κάνει την μεγαλύτερη επένδυση σε αυτήν. 

Ταυτόχρονα, αν το συγκεκριμένο «πιλοτικό» εγχείρημα αποδώσει γίνεται σκέψη να προχωρήσουν και σε άλλες σημαντικές ημερομηνίες, όπως π.χ. η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ή η επέτειος του Πολυτεχνείου, η 25η Μαρτίου ή ακόμα και τα γενέθλια του Αιμίλιου Λιάτσου, προκειμένου από τα έσοδα που θα προκύψουν, να καλυφθούν μερικές «τρύπες» στον προϋπολογισμό. 

Από την δημοπρασία συμβολικών ημερομηνιών, θα εξαιρεθεί πάντως η επέτειος της μάχης στον Γράμμο και το Βίτσι, που έχει παραχωρηθεί δωρεάν για εκμετάλλευση στην Εκκλησία με χρυσόβουλο από την εποχή του Εμφυλίου.

 του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια :