vorini-gr: Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε

Η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα διοργανώνει από 4 έως 10 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ, φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα!..

Με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του, στις 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1967.
Στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα προβάλλονται καθημερινά από τις 18:00 έως τις 00:30 ντοκιμαντέρ και ταινίες απ' όλο τον κόσμο για τον CHE καθώς και άλλα δρώμενα με ημερήσιο ενιαίο εισιτήριο των 5 ευρώ και για τους ανέργους 3 ευρώ.

info:


Λίγα λόγια:
Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna) Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1928 στο Ροζάριο, Αργεντινή και δολοφονήθηκε την 9η  Οκτωβρίου 1967 στη Λα Ιγκέρα (La Higuera), Βολιβία.

Ηταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός.

Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των επαναστατών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις.


Το 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε [http://el.wikipedia.org.]

Δείτε παρακάτω το slideshow με εικόνες του CHE:


 slideshow maker:http://vorini.imgur.com/




  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :