vorini-gr: Ο Στουρνάρας ξεκινάει το «Κυνήγι του CD της Λανγάρντ»

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο Στουρνάρας ξεκινάει το «Κυνήγι του CD της Λανγάρντ»


Ένα από τα παλιότερα και πιο χαρακτηριστικά έθιμα της ελληνικής πολιτικής ζωής, το περίφημο «Κυνήγι του Χαμένου Φοροφυγά», ξεκίνησε και φέτος, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άνοιξε τις εκδηλώσεις...
Με πλήθος νέες εκδηλώσεις, πρόκειται να εμπλουτιστεί φέτος ο θεσμός του Κυνηγιού του Φοροφυγά. Ήδη πήραμε μια γεύση από τα «Λιστομουτζουρώματα» που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία ανοίγοντας τους φετινους εορτασμούς.

Εκείνο όμως που αναμένεται με πραγματικό ενδιαφέρον, είναι το νέο παιχνίδι με την ονομασία «Το Κυνήγι του CD», όπου ένα ολόκληρο κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, αναζητά ένα χαμένο CD με τραγούδια της προέδρου του ΔΝΤ. Το CD που αποτελεί το έπαθλο του παιχνιδιού, βρίσκεται κρυμμένο κάπου εκτός της θήκης του και έχει τίτλο «Κριστίν Λανγκάρντ – 30 χρόνια Επιτυχίες».

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει να το πουλάνε παράνομοι μικροπωλητές, κάποιοι άλλοι λένε ότι έχει ήδη γίνει σουβέρ στο κυλικείο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι το έχουν δει κρεμασμένο σε αυλές για να διώχνει τα περιστέρια.

 Φυσικά, όπου και να βρίσκεται το cd της κας Λανγκάρντ μικρή σημασία έχει, καθώς το παιχνίδι, όπως είναι φανερό άλλωστε και από τις στολές, βασίζεται στο παραδοσιακό βρετανικό Κυνήγι της Αλεπούς και έχει να κάνει περισσότερο με μια άσκηση ευγενούς αθλητικού πνεύματος, παρά με το ίδιο το κυνήγι.

Εξάλλου εκείνο που μετράει είναι η συμμετοχή και ο διεθνής χαρακτήρας του παιχνιδιού και λιγότερο το αποτέλεσμα που είναι γνωστό εκ των πρωτέρων, καθώς τελικά οι φόροι, λόγω της κρισιμότητας των καταστάσεων θα πληρωθούν από αυτούς που έχουν ειδικευθεί στο να τους πληρώνουν, και όχι από πρωτάρηδες που δεν το έχουν ξανακάνει.

 (Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα) 



Sources of Information:του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNet/protagon
 Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :