vorini-gr: Πρώτη συνέντευξη για τον άνθρωπο που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πρώτη συνέντευξη για τον άνθρωπο που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν


Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν μιλάει για πρώτη φορά στο Esquire μετά την αποχώρησή του από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ..

Ο πρώην αξιωματικός του ναυτικού έδωσε την πιο λεπτομερή περιγραφή της δολοφονίας του ηγέτη των Ταλιμπάν μέχρι σήμερα και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη ζωή του μετά τον στρατό.

Ο άνθρωπος που είναι γνωστός στην Αμερική ως «the Shooter» είπε ότι ζήτησε μόνος του να συμπεριληφθεί στην ομάδα που έκανε την έφοδο στο μέρος που κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν τον Μάη του 2011.

Αυτό ήταν που τον έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπιν Λάντεν, τον οποίο, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, πρόλαβε να πυροβολήσει πριν καταφέρει να πάρει το όπλο του καθώς «είχε όπλο σε ένα ράφι δίπλα του», δήλωσε ο πρώην στρατιωτικός και συνέχισε «Έχει όπλο. Είναι απειλή... Εκείνη την στιγμή τον πυροβόλησα, δύο φορές στο κεφάλι. Ήταν νεκρός. 

Και την στιγμή που τον παρακολουθούσα να παίρνει την τελευταία του ανάσα σκεφτόμουν: αυτό είναι το καλύτερο η το χειρότερο πράγμα που έκανα ποτέ στη ζωή μου;».

Ο βετεράνος παρά τα 16 χρόνια υπηρεσίας του στο αμερικάνικο ναυτικό και τη μεγάλη προσφορά του στην επιχείρηση εξόντωσης ενός  από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ΗΠΑ, σήμερα αισθάνεται ξεχασμένος από τη χώρα του και αντιμετωπίζει μεγάλα βιοποριστικά προβλήματα ύστερα από την οικιοθελή του αποχώρηση από τον στρατό τον Σεπτέμβρη του 2012, λόγω ιατρικών προβλημάτων και κούρασης.

Επειδή αποχώρησε πρόωρα και δε συμπλήρωσε 20 χρόνια στο στρατό, έχασε την σύνταξη των 60000 δολλαρίων τον χρόνο, όπως άλλωστε και την υγειονομική κάλυψη εκείνου και της οικογένειας του. Τώρα πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση και δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Επίσης, λόγω της πολιτικής απορρήτου που δεσμεύει τα μέλη της Seal Team Six, της ομάδας των ειδικών δυνάμεων που έκανε την επίδρομη στο κρυσφήγετο του Οσάμα Μπν Λάντεν, δεν μπορεί να βρει δουλειά εκμεταλευόμενος τα επιτεύγματά του και τις γνώσεις του πάνω σε θέματα του αμερικάνικου στρατού.

Απ’τη άλλη η επιλογή να σπάσει το απόρρητο δεν υπάρχει, καθώς πλανάται ο φόβος για αντίποινα στις οικογένειες όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν
Μέσα σ’όλα αυτά, ο πρώην αξιωματκός βρίσκεται και σε διάσταση με η γυναίκα του λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους.

Κι ολα αυτά παρά τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα για στήριξη των βετεράνων και αποκατάστασής τους μετά τις υπηρεσίες που προσέφεραν στη χώρα τους.



Source tvxs.gr

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :