vorini-gr: Κατάσχεση κούτας άστεγου για χρέη στην εφορία

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κατάσχεση κούτας άστεγου για χρέη στην εφορία

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, ξεκίνησαν χθές οι πρώτες κατασχέσεις σπιτιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο...

«Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και εφαρμόζει το νόμο που είναι ίδιος για όλους», τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και θερμός υποστηρικτής της μεθόδου των κατασχέσεων ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Λίγο πριν είχε «χαρτοκουτοκολληθεί» παρουσία του γ.γ. Εσόδων, κ Θεοχάρη, η απόφαση κατάσχεσης της κούτας, γνωστού προνομιούχου άστεγου ο οποίος είχε αδιαφορήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των εφοριών, να ρυθμίσει τις οφειλές του και δεν είχε παραστεί στις δίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κούτα θα βγεί σε πλειστηριασμό, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του οφειλόμενου ποσού. Ήδη ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μεγάλη εταιρία ανακύκλωσης χαρτιού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, από τις κούτες των άστεγων, υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό της «τρύπας» των εσόδων, ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα.

***Στην φωτογραφία ο Μάκης Βορίδης, συγχαίρει τον γ.γ. εσόδων κ. Θεοχάρη, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
 -----------------
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

 


  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :