vorini-gr: Επιβεβαιώθηκε το HOT DOC | Επίσημα και όχι άτυπα η Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Επιβεβαιώθηκε το HOT DOC | Επίσημα και όχι άτυπα η Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα

Την πλήρη επιβεβαίωση της έρευνας του HOT DOC έφερε η αποκάλυψη πως, παρά τους ισχυρισμούς Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου ότι η Λίστα Λαγκάρντ παρελήφθη «άτυπα και εμπιστευτικά»,,,

,,στην πραγματικότητα η παράδοσή της έγινε επίσημα μέσω του πρέσβη Κωνσταντίνου Χαλαστάνη στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κάνοντας χρήση της φορολογικής σύμβασης Ελλάδας – Γαλλίας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.

Το πρωτόκολλο παράδοσης της Λίστας έδωσε στη δημοσιότητα η Προανακριτική Επιτροπή το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με αυτό, η παράδοση έγινε στις 29.09.2010, ενώ γίνεται σαφής αναφορά ότι το περιεχόμενο της Λίστας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμπιστευτικά μόνο για «φορολογικούς σκοπούς»...   
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτενή έρευνα που πρώτο αποκάλυψε το HOT DOC στο 19ο τεύχος του έπειτα από ηλεκτρονική ανάλυση της Λίστας από εμπειρογνώμονες.

Η φημολογία γύρω από την ημερομηνία παράδοσης ή την εγκυρότητα και πιστότητα της Λίστας κατερρίφθη, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος απερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών απέκρυψε και πήρε τη Λίστα αντί να την παραδώσει, κάτι που έκανε κατόπιν πιέσεων τον Οκτώβριο του 2012 αλλά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριζε πως η Λίστα δεν είχε παραδοθεί επισήμως παρά μόνο άτυπα και εμπιστευτικά και πως ήταν μη αξιοποιήσιμη. Κανείς εκ των δύο δεν την παρέδωσε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ως όφειλαν από την πρώτη στιγμή που την παρέλαβαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών στο έγγραφο της γενικής διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών, στο πρωτόκολλο παράδοσης σημειώνεται:
Θέμα: Διοικητική συνδρομή προβλεπόμενη στο άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και στο άρθρο 2 της από 19ης Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE, όπως αυτή τροποποιήθηκε.

Σχετ: η από 13 Σεπτεμβρίου 2010 επιστολή σας
Συνημμένα: 1 cd-rom

Κύριε Πρέσβη, σε συνέχεια του εν θέματι αιτήματός σας, βρείτε συνημμένα τα αιτηθένα στοιχεία, ΟΙ πληροφορίες αυτές σας διαβιβάζονται σύμφωνα με το άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και σύμφωνα με το άρθρο 2 της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE όπως αυτή τροποποιήθηκε.

Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρων παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς.
 


ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.. ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :