Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Το νέο μνημόνιο είναι εδώ | Χαράτσια,απολύσεις,αυξήσεις..και το Success Story συνεχίζεται...

Αν αυτό λέγεται Success Story..ποιο είναι άραγε το Drama Story;...
Το νέο μνημόνιο είναι εδώ. Επικαιροποιήθηκε και έρχεται να φέρει ριζικές αλλαγές. 

Πρώτα απ' όλα όπως αναφέρεται ρητά το χαράτσι στα ακίνητα μένει και το 2014, όμως το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τέλη Αυγούστου θα πρέπει να φέρει νέο φόρο ο οποίος ως τα τέλη του Σεπτέμβρη θα πρέπει να έχει κατατεθεί και να αποδώσει στο κράτος 2,7δισ.

Μάλιστα όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο στην περίπτωση που η χώρα μας καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης ο νέος φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποδίδει 2,9 δισ. Σε κάθε περίπτωση εάν η χώρα δεν μπορέσει να διασφαλίσει τα έσοδα που πρέπει από τον νέο φόρο ακινήτων... το χαράτσι θα μείνει ως έχει και για το 2014.

Στο νέο μνημόνιο περιλαμβάνεται ρητά και το θέμα του Δημοσίου. Η αναφορά σε απολύσεις είναι σαφής και γίνεται λόγος για 4.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου και 15.000 συνολικά ως το Δεκέμβριο του 2014, ενώ επαναλαμβάνεται και η δέσμευση για 12.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος του 2013 και άλλες τόσες μέχρι το 2014. 

Στο μνημόνιο περιγράφεται η πώληση της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή. Σήμερα λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Probank, ενώ περιγράφεται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση μετοχών της Eurobank.

1,6 δισ. είναι η απαίτηση για φέτος από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ στα 2,7 είναι το ποσό που ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, λιμάνια αλλά και ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ στην κορυφή του καταλόγου των αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα η χώρα δεσμεύεται σε νέο κύμα ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ, αλλά και στην αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.Article:\www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :