vorini-gr: Ένα μπούστο «ενώνει» ετερόκλητους ηγέτες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ένα μπούστο «ενώνει» ετερόκλητους ηγέτες

Εκ διαμέτρου αντίθετους ιδεολογικά ηγέτες ένωσε με ένα … σουτιέν, η βραζιλιάνικη εταιρεία εσωρούχων HOPE  για τις ανάγκες διαφημιστικής της καμπάνιας. Με το σλόγκαν «Δεξιά και Αριστερά Μαζί», η εταιρεία θέλει να διαφημίσει το νέο «σούπερ ενισχυτικό» σουτιέν της...

Μάργκαρετ Θάτσερ και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα «στηρίζονται» από το ομώνυμο σουτιέν, ενώ ανάλογες θέσεις δεξιά και αριστερά έχουν τα πορτραίτα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και του εκλιπόντος Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, καθώς και  του Ρόναλντ Ρίγκαν μαζί με τον Φιντέλ Κάστρο στο ίδιο μπούστο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας σκοπός της διαφημιστικής εκστρατείας, είναι η προώθηση του «υπερ-ενισχυτικού σουτιέν» που διατίθεται με κόκκινη, μαύρη και ροζ δαντέλα και μότο: «Δεξιά και Αριστερά Μαζί».

Η εταιρεία HOPE είναι γνωστή για τις προκλητικές της διαφημίσεις όπως αυτή του 2011 με πρωταγωνίστρια την  Ζιζέλ   η οποία εμφανιζόταν ημίγυμνη σε τηλεοπτικό σποτ να εξομολογείται στο έτερο ήμισυ πως τράκαρε το αυτοκίνητό του, «άδειασε» την πιστωτική του κάρτα και κάλεσε τη μητέρα της να μείνει μαζί τους.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την Ζιζέλ στην εν λόγω διαφήμιση, μπορεί να μην εξαγριώσουν τον σύντροφό της αν ειπωθούν με τον σωστό τρόπο, που δεν είναι άλλος από αυτόν που προβάλλεται με τα εσώρουχα της συγκεκριμένης φίρμας, φορεμένα, όμως, ως ρούχα με βραζιλιάνικη χάρη. Και η διαφήμιση κατέληγε: «Η Hope διδάσκει».

Βέβαια τα παραπάνω είχαν ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις ενώ φεμινιστικές οργανώσεις και κριτικοί είχαν χαρακτηρίσει «άκρως σεξιστική» τη διαφήμιση, γεγονός που ανάγκασε τότε την κυβέρνηση της Βραζιλίας να εκδώσει ανακοίνωση που καταδίκαζε τον τρόπο προώθησης των συγκεκριμένων προϊόντων ως πολιτική προώθησης παλαιότερων στερεοτύπων που αντιμετώπιζαν τη γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο.


Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :