vorini-gr: Εφυγε από τη ζωή η Κίττυ Αρσένη

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Εφυγε από τη ζωή η Κίττυ Αρσένη


Η Κίττυ Αρσένη, έφυγε από τη ζωή, μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Η Κίττυ Αρσένη ήταν μια αγωνίστρια, μια προοδευτική γυναίκα, ένας εξαίρετος άνθρωπος που έδωσε βασανίστηκε και μάχες για την ελευθερία και τη δημοκρατία....


Μαθήτρια του Κουν, πρωταγωνίστησε σε πολλές παραστάσεις,  ενώ συμμετείχε και σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές.   Το καλοκαίρι του 1967 συνελήφθη από τη Χούντα και καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση, όμως το 1968 πήρε αμνηστία και εγκατέλειψε την Ελλάδα.

Μετά τη δικτατορία επέστρεψε πίσω και εργάστηκε ως ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης.    Γενική Γραμματέας του ΣΕΗ, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου.   Εγραψε το βιβλίο  «Μπουμπουλίνας 18», στο οποίο διηγούνταν τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας, στην οδό Μπουμπουλίνας.
   
ΥΓ. Δήλωση Φώτη Κουβέλη για Κίττυ Αρσένη

"Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο της Κίττυς Αρσένη. Ξεχωριστή ηθοποιός και σκηνοθέτις, σπάνιος άνθρωπος, αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για τις διαχρονικές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. "Πλήρωσε" τη γενναία της στάση την περίοδο της χούντας με φυλακές και βασανιστήρια. 

Η Ευρώπη και ο κόσμος όλος ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην Ελλάδα από την κατάθεση της Κίττυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα βασανιστήρια της χούντας.Θα θυμόμαστε πάντα το χαμόγελό της, τη ζεστασιά της, αλλά και τη συμβολή της στη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ.
Στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια".
 Πηγή: www.lifo.gr


  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :