Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Τα καλύτερα της μομφής

Φεύγοντας τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Βουλή κι αφού η ψηφοφορία έδωσε ένα κάποιο σασπένς στην κατά τ’ άλλα χωρίς νόημα και ουσία συνεδρίαση...

..στάθηκα να ακούσω τα σχόλια σε ένα δημοσιογραφικό πηγαδάκι: «Τελικά η πρόταση μομφής έγινε για την Τζάκρη», ήταν το συμπέρασμα, καθώς ουδείς μπορεί να πει ότι ο Σύριζα κέρδισε κάτι από αυτή την τριήμερη μάχη.

Η βουλευτής Πέλλας βρήκε την καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει ώστε να κάνει μια θεαματική έξοδο που είχε προαποφασίσει. Πληροφορίες λένε πως ήδη ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφια στον Δήμο Γιαννιτσών και φυσικά με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να πάει πουθενά. Αν θα συμπορευτεί με τον Σύριζα και επισήμως δεν γνωρίζω αλλά ό,τι και να κάνει η Βορειοελλαδίτισσα βουλευτίνα σήμερα έκανε όλους να μιλούν γι' αυτήν. Από το ΠΑΣΟΚ την ψάχνανε λέει, όλη μέρα χθες, γιατί κάτι είχαν υποψιαστεί αλλά η Θοδώρα δεν απαντούσε στο κινητό της. Ο Βενιζέλος τη διέγραψε λίγα λεπτά αφότου είπε το ναι. Ο Σαμαράς πάντως ιδέα δεν είχε. «Δεν μπορώ να τα παρακολουθώ και όλα», είπε όταν ρωτήθηκε αν αιφνιδιάστηκε.

Πάντως ο πρωθυπουργός δήλωσε πως βγήκε ενισχυμένος και ήταν ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθώς προσμετρά στα συν, σε εκείνος δηλαδή που στηρίζουν την κυβέρνηση, όχι μόνο τους 154 αλλά και εκείνους που ψήφισαν παρών. «Είναι φανερό πως ακόμα βουλευτές δεν θέλουν να πέσει αυτή η κυβέρνηση», είπε στους δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε.

«Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε πηγαίνω και τώρα στο Μαξίμου πρόσθεσε χαμογελώντας» καθώς μπήκε στο αυτοκίνητό του. Για να επιβεβαιώσει και την ατάκα προς τον Τσίπρα. «Δουλεύω 24 ώρες επί 7 μέρες την εβδομάδα».
Έδειχνε ικανοποιημένος από τον εαυτό του και από τη μονομαχία του με τον αρχηγό του Σύριζα.

Η στιγμή που ξεχώρισε ήταν εκείνη που χειροκρότησε τόσο ο ίδιος, όσο και σύσσωμο του κοινοβούλιο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, τον Αλέξη Τσίπρα.
«Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να καταργήσει το μνημόνιο…» ξεκίνησε να λέει ο Πρόεδρος του Σύριζα αλλά στο μεταξύ η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα
Πήρε ώρα για να μπορέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ολοκληρώσει τη φράση του «...γιατί το μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο ελληνικός λαός».

Ορισμένες πάντως από τις κορυφαίες ατάκες της βραδιές είναι αυτές που παραθέτω παρακάτω:

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η θεατρική παράσταση απέτυχε και δεν ήταν καν θέατρο, ήταν καραγκιόζ μπερντές».
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Γελάτε, αλλά γίνεστε πιο γελοίοι απ΄ την πολιτική σας…».
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ξέρετε τι έχει πει ο Σαίξπηρ; Ακούστε το θα σας κάνει καλό: «Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή, από το γελοίο στο σοβαρό είναι μεγάλη».
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: «Κοιτάχτε με, δεν είναι κακό...».
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Έχετε αμετροέπεια. Κοιτάω αλλού για να μη γελάω...».
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν είστε για γέλια, για κλάματα είστε…»
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Θέλει ο... Σύριζα να κρυφτεί αλλά δεν τον αφήνουν οι παλιές συνήθειες»
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Πώς είπατε; Το ξαναλέτε άλλη μια φορά να το ακούσουμε όλοι μας;».
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η πρόταση μομφής είναι η δραμαμίνη που του προκάλεσε η απόλυτη στροφή στο Τέξας. Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, έκανε μομφή στον Σαμαρά».
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Είστε και λίγο ξεχασιάρης».
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε...».
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Κάντε μου μια χάρη αν θέλετε να τα λέμε συχνότερα να έχετε μια άποψη όχι δέκα…δεν χρειαζόταν κοτζάμ πρόταση για να τα πούμε. Γιατί πάτε γυρεύοντας, για τα ακούσετε;».

Η δεύτερη πράξη παίχτηκε μεταξύ Τσίπρα-Βενιζέλου.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ (Σε Σαμαρά για Βενιζέλο): «Τον κουβαλάτε και στις πλάτες σας, αντιλαμβάνομαι είναι βαρύ το φορτίο…».
Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Αυτό είναι σκηνές από το έργο που θα παιχτεί εδώ, ανάμεσα σε σας και σε εμένα».
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Μου δώσατε την ευκαιρία να σας πω γιατί πήγα στο Τέξας, για να μάθω τη μονομαχία στο Ελ Πάσο».
Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Αυτό που βάλατε ως στόχο στο Τέξας είναι το τρύπιο δολάριο».
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Κύριε Πρόεδρε, δώσατε πέντε λεπτά στον κ. Βενιζέλο για να μιλήσει δέκα, έπρεπε να του δώσετε δέκα για να μιλήσει είκοσι γιατί όσο μιλά γίνεται χορηγός μας».
Κατερίνα Γκίκα 


Digital image processing by takis Vorini Nov2013

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :