vorini-gr: Η εθνική μας νοοτροπία.. «Απορίας άξιον»

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η εθνική μας νοοτροπία.. «Απορίας άξιον»

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω πως γίνεται κατά την προεκλογική περίοδο που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν την μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα «θέλω» τους και να ανατρέψουν καταστάσεις, αλληλοκατηγορούνται και «σφάζονται» εν ονόματι της «καρέκλας» και των συμφερόντων...

Θα πρέπει να νοιώθουν μεγάλη αγαλλίαση και να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση ο Σαμαράς και ο παχύσαρκος Βενιζέλος όταν το ΚΚΕ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί να εναντιώνονται στο ΠΟΤΑΜΙ και ενίοτε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ομολογώ πως την περίοδο των εκλογών χάνει ο καθείς μας τους μισούς του φίλους, γιατί οι ψηφοφόροι επηρεάζονται τα μέγιστα από τη γραμμή των κομμάτων και ξαναγίνονται πάλι φίλοι μας μετά τις εκλογές,όταν έχει βγει το εκλογικό αποτέλεσμα και τότε όλοι μαζί και αγκαλιασμένοι κλαίμε τον πόνο μας.

Δεν θα παραλείψω και τα τραγελαφικά των social media που κάποιοι «εικονικοί φίλοι» τoυ twitter και του Facebook σε διαγράφουν για τις πολιτικές τάσεις σου και επανέρχονται μετά από λίγο καιρό κάνοντας σου «πρόταση φιλίας» προφασιζόμενοι κάποιο ιντερνετικό λάθος.

Η υποκρισία και η κουταμάρα που κυβερνά αυτό τον τόπο  ποτέ δεν έδωσε την ευκαιρία στον πολίτη αυτής της χώρας να καταλάβει πως είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Με τέτοιες νοοτροπίες μπορεί να προβλέψει κανείς πως σε αυτές τις εκλογές θα συντριβεί ο δικομματισμός αλλά στις επόμενες θα θριαμβεύσει.

Και σε αυτό θα έχει συμβάλει η βλακεία μας και η κακή εμπειρία που έχουμε σαν λαός σε ότι αφορά το δημόσιο συμφέρον μας!

takis Vorini

επεξεργασμένη εικόνα: takis Vorini


Δεν υπάρχουν σχόλια :