Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Το μουντιάλ της φτώχειας

6000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο νότο εξαιτίας των πλημμυρών

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τις τελευταίες ημέρες τις πολιτείες Ρίο Γκράντε ντου Σουλ και Σάντα Καταρίνα, στη νότια Βραζιλία, προκαλώντας πλημμύρες που ανάγκασαν τουλάχιστον 6000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας...

Στο κράτος του Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, όπου 4.600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, «από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες 5 ημέρες το νερό έφθασε τα 360 χιλιοστόμετρα χθες το βράδυ, προκαλώντας μια σημαντική αύξηση των υδάτων του ποταμού Ουρουγουάη» του οποίου η στάθμη έφθασε σε ορισμένες περιοχές 18 μέτρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας σε ένα δελτίο τύπου.

Συνολικά 52 δήμοι έχουν πληγεί, τρεις εκ των οποίων έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα βόρεια της πολιτείας

[Ο Graffer Πάουλο Ιτο μπροστά από το έργο του, που τον έκανε διάσημο]

Στη Σάντα Καταρίνα οι πλημμύρες προκάλεσαν τη ρήξη ενός φράγματος και έπληξαν 30 κοινότητες. Εννέα εξ αυτών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.Βραζιλία: Η άλλη όψη του Μουντιάλ

Ενώ η Βραζιλία ζει στον «πυρετό του Μουντιάλ», ακτιβιστές στο Ρίο ντε Τζανέιρο συνεχίζουν καθημερινά να διαδηλώνουν κατά της διοργάνωσης. 

Ο τηλεοπτικός φακός αποτυπώνει το απόλυτο κοντράστ. Μια σιωπηρή πομπή διαδηλωτών περνά ανάμεσα από τους θορυβώδεις οπαδούς της Αργεντινής, οι οποίοι γιορτάζουν την συμμετοχή της εθνικής τους ομάδας στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :