vorini-gr: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ | 2 χρόνια από το μαύρο της ντροπής

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ | 2 χρόνια από το μαύρο της ντροπής

Νύχτα Τρίτης 11 Ιουνίου 2013. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα πέφτει μαύρο στην ΕΡΤ. Ακολουθεί σιγή στους σταθμούς της ΕΡΑ. Το μαύρο στις οθόνες «παγώνει» την Ελλάδα...

Έναν χρόνο μετά, το Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα καθώς και 15 τοπικές ΕΡΑ συνεχίζουν να μεταδίδονται κυρίως διαδικτυακά, μέσω του ertopen.com, όπως και το τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ3.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των πολιτών. Πέρασε στην ιστορία ως μαύρη σελίδα της σύγχρονης Ελλάδας.



ΣΗΜΕΡΑ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ στους δέκτες μετατρέπεται σε ΕΡΤ  και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επιστρέφει σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη. 

Παράλληλα, στα ερτζιανά θα εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.

Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 συναυλία, με γνωστούς καλλιτέχνες (Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Ζιώγαλας κ.ά) η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00. 

Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο. Η ανασκόπηση της ημέρας θα γίνεται στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.

Την Πέμπτη, στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας».

Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία αύριο στις 19:00 καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.


  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :