Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Το άσφαιρο κόμικ


Δεν του έφτανε η προσωπική του ιστορία με τη Siemens. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να πάρει όλα τα σκάνδαλα του κόμματός του στην πλάτη και να τα κάνει προσωπικό του φορτίο...

Κανονικά, μετά τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή, σήμερα θα έπρεπε να ψάχνουμε ποιος κέρδισε στα σημεία. Ποια σημεία όμως; Εδώ δεν επρόκειτο για μονομαχία, αλλά για γλέντι του ενός.

Εκτός από τον Άδωνη Γεωργιάδη που σε ένα tweet του επευφήμησε «τον καλύτερο Κυριάκο Μητσοτάκη όλων των εποχών» (χθες μόλις έγραφα εδώ πώς με το γλείψιμο γίνεσαι αντιπρόεδρος) και τον Άρη Πορτοσάλτε που με τα γαλάζια γυαλιά του είδε τον Κυριάκο… Κλιντ Ίστγουντ, όλοι οι άλλοι φαίνεται ότι είδαμε το ίδιο πράγμα.

Ο ένας μιλούσε για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Μετρούσε τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μία προς μία. Έριξε και δύο βόμβες (μία η εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και Τύπου, μία για αναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού της Siemens). Ξεσκέπασε τα ονόματα από τα καβούκια τους, πήρε τα χαρτιά του κι έφυγε.

Ο άλλος απάντησε με ένα σκίτσο του Αρκά, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει εδώ και καιρό αποφασίσει από αγαπημένος σκιτσογράφος όλων μας να γίνει αγαπημένος των νεοφιλελεύθερων. 
Μπαμ. Άσφαιρο.

Στην επιχειρηματολογία του αρχηγού της ΝΔ ήταν και η καταστροφή της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, η φυγή των επενδυτών, η μετανάστευση των νέων, ό,τι δηλαδή συνέβη κατά τη διακυβέρνηση των προηγούμενων έξι χρόνων από την κυβέρνηση του κόμματός του και του αδερφού (πλέον) κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. 
Μπαμ. Άσφαιρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και επειδή ανανεώθηκε η σύμβαση του εκβιαστή – εκδότη με τη ΝΕΡΙΤ. Ναι, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του εκβιαστή με τη ΝΕΡΙΤ, το σαμαρικό μόρφωμα!
Μπαμ. Αυτοκτονία.

Η κατακλείδα ήταν η γνωστή επωδός αυτού που έχει ήδη αυτοκτονήσει: Να παραιτηθείτε! Κι από κάτω, μπλε βουλευτές και μπλε λαμόγια αναμεμειγμένα, να χειροκροτούν την κορώνα του αρχηγού.

Δεν ήταν προδιαγεγραμμένη η συντριβή του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στη βουλή. Δεν έχει να κάνει με τη δύναμη καθεμιάς ομάδας και με το ποια θα έβαζε πρώτη γκολ.

Ήταν επιλογή του η ήττα, γιατί ήταν επιλογή του η ταύτιση με τους Παπασταύρου, τους Σαμαράδες, τους Βγενόπουλους, τους Ψυχάρηδες και τους υπόλοιπους γάτους της διαφθοράς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίστηκε από τη βάση του κόμματός του για να είναι το «καινούργιο» που θα διαγράψει το αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν. Εκείνος αποφάσισε να πάρει τα σκάνδαλα στην πλάτη και να τα κάνει προσωπικό του φορτίο. Θλιβερή απόφαση. Δεν θα επέλεγε να την πάρει κανείς – εκτός αν έχει τις δικές του προσωπικές οφειλές.

Πέρα από τον καρναβαλικό χειροκροτητή Άδωνη που δεν χρειάζεται να καταλαβαίνει τι χειροκροτεί -αρκεί να είναι ο αρχηγός-, φαντάζομαι ότι οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ ήξεραν χθες το βράδυ γιατί χειροκροτούσαν: Χειροκροτήστε γιατί χανόμαστε.

Το βλέμμα μου έπεφτε συνεχώς στο μάτι της Ντόρας την ώρα που χειροκροτούσε τον πρόεδρο του κόμματός της. Είχε -για πρώτη φορά μετά τη, χωρίς τη συνδρομή της, νίκη του αδερφού της- μία ικανοποίηση στο βλέμμα. Την ικανοποίηση εκείνου που βλέπει τον άλλο να ξεγυμνώνεται.
---------------------------------------------------------------------------
Arkas σtο Facebook: «Όταν ένα σκίτσο δημοσιευτεί στο internet ο δημιουργός του χάνει τον έλεγχο απάνω του. Ο καθένας το ερμηνεύει και το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν».

Δημοσιεύτηκε από ARKAS -The Original Page στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016Δεν υπάρχουν σχόλια :