Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Σημιτηστάν

Σημίτης (ο), επιθετικός προσδιορισμός: Πρωθυπουργός που “θεσμοθετεί” την λαμογιά, την εκσυγχρονίζει και την κάνει φοτοσοπαρισμένο εξώφυλλο σε περιοδικά του Κωστόπουλου… με πλαστά στοιχεία!..

(συνώνυμα: Κινέζος, νυφίτσα, τάπερμαν, σαύρα Κολωνακίου)

*** «Καλός μάνατζερ» και «καλός διαχειριστής«. Αυτά συνεχίζει να λέει το «Μέτωπο της Λογικής» για τον Κώστα Σημίτη. Ο «τάπερμαν» που έλεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα, ήταν να φανταστείτε, τόσο καλός μάνατζερ που είχε επιλέξει για υπουργούς σε όλες του τις κυβερνήσεις, τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Γιάννο Παπαντωνίου και έδωσε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον ΓΑΠ. Στενότατοι συνεργάτες του ήταν ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης που εμπλέκονται σε χρηματισμό… συγνώμη, «χορηγία», ενός εκατομμυρίου ευρώ απευθείας από το Χριστοφοράκο και τη Siemens (τυχαίο, τυχαίο). Μόνο ο μπάμπης ο σουγιάς δεν είχε θέση στις κυβερνήσεις του. Τόσο καλός μάνατζερ… κυνηγός ταλέντων!

*** Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε στρώσει το δρόμο, αλλά επί των κυβερνήσεών Κώστα Σημίτη, η διαπλοκή γιγαντώθηκε. Υπερτιμολογήθηκε, εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, ότι δημόσιο έργο υπήρχε και δεν υπήρχε. Κάναμε «αλλαξοκωλιές» (swap) με τη Goldman Sachs. Έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος προς τα πάνω, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Φιλοξενήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (διαφθοράς & Siemens). Οτσαλάν, Ίμια, εξοπλιστικά προγράμματα, δομημένα ομόλογα, πράσινα παιδιά παντού, ένταξη στην ΟΝΕ με αμφιλεγόμενα στοιχεία…

Τα σκάνδαλα της εποχής Σημίτη κάνουν ακόμα και την οικογένεια Μητσοτάκη να φαντάζουν ουρσουλίνες καλόγριες. Για τόσο καλό διαχειριστή μιλάμε…

*** Πως κολλάνε όμως όλα ρε παιδί μου. Μετά την εξεταστική επιτροπή για το δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ, έχουμε για πρώτη φορά μία ακριβή εικόνα για το ποσό που χρωστάνε σε θαλασσοδάνεια οι «πυλώνες» της δημοκρατίας μας. Συνολικά, τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ, χρωστάνε 750 εκατ. ευρώ και περίπου 400 εκατ. η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων δεν εξυπηρετούνται και έχουν καταγγελθεί.

Να το πούμε πιο απλά; Να το πούμε! Το σύστημα διαπλοκής πολιτικής και ΜΜΕ, που εδώ και 7 χρόνια σηκώνει το δάχτυλο, μας λέει πως ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας και πως «αν δεν υπήρχε ο Σόιμπλε θα τρώγαμε χαλίκια«. Το σύστημα – προίκα του Σημίτη, δε ζει απλά παρασιτικά εδώ και δύο δεκαετίες… είναι οι μετρ της κακοδιαχείρισης. Η επιτομή του κρατικοδίαιτου. Είναι σα να σου λέει να κόψεις το κρέας, ο Χάνιμπαλ ένα πράμα…

*** Κόμμα – φωτοτυπία του Σημίτη ανακοίνωσε λοιπόν η Άννα Διαμαντοπούλου μαζί με το Γ. Ραγκούση και το Γ. Φλωρίδη. Πείτε το και μακέτο.

*** Η νέα αυτή πολιτική κίνηση φιλοδοξεί να γίνει… δεκανίκι του Κυριάκου αν χρειαστεί. Τους ενώνουν άλλωστε τόσα πολλά: Siemens, «μαύρα» και άραχνα ταμεία, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, η άΔΟΛη αγάπη για τους δανειστές, το Ερρίκος Ντυνάν, η κουτάλα με το μέλι που τόσο τους έχει λείψει… και κυρίως το πόσο, μα πόσο αδίστακτοι είναι…Δεν υπάρχουν σχόλια :