Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Έρευνες δείχνουν: Δεν αυξάνεται τελικά η νοημοσύνη κλωτσώντας μια μπάλα

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Πανεπιστημίου των Μικροθηβών, σύμφωνα με τα οποία η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ίσως τελικά να μην αυξάνει την νοημοσύνη των αθλητών...

Όπως έδειξε το πόρισμα της μακροχρόνιας μελέτης πάνω σε περισσότερους από 4.500 ποδοσφαιριστές ηλικίας από 16 έως 36 ετών, το μορφωτικό επίπεδο των παικτών παρέμεινε ίδιο, ανεξάρτητα απ' τα χρόνια της ενασχόλησής τους με το δημοφιλές άθλημα. Μάλιστα, σε κάποιους από αυτούς παρατηρήθηκε μέχρι και μείωση της ευφυίας τους, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης με δοκάρια και ιπτάμενα αντικείμενα.

«Ήμασταν σίγουροι ότι το να κλωτσάς μια μπάλα στο χορτάρι και να τρέχεις πάνω-κάτω σε ένα γήπεδο, αποτελεί δείγμα υψηλού επιπέδου και ανοιχτού μυαλού. Κάθε φορά που κλωτσάς μια μπάλα, διευρύνεις τους ορίζοντές σου και γίνεσαι πιο διαλλακτικός. Κοίτα να δεις που τελικά κάναμε λάθος. Η νοημοσύνη και το επίπεδο δεν έχει να κάνει με την ικανότητα λακτίσματος ενός σφαιρικού αντικειμένου. Ανήκουστα πράγματα», σχολίασε ο επικεφαλής των ερευνών, δόκτωρ Κρις Αυγουλίδης.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το ενδιαφέρον αυτό θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :