vorini-gr: «Ο Σαμαράς έσκισε ό,τι απέμεινε από το φιλελεύθερο κοστούμι του Μητσοτάκη»

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

«Ο Σαμαράς έσκισε ό,τι απέμεινε από το φιλελεύθερο κοστούμι του Μητσοτάκη»

Ευθύτατες βολές εξακόντισε από το βήμα της Βουλής κατά ΝΔ και ΔΗΣΥ ο Νίκος Παππάς, ψέγοντας την ακροδεξιά στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τον απροκάλυπτο τρόπο που το κόμμα της Φώφης Γεννηματά έχει μετατραπεί σε κοινοβουλευτική παραφυάδα της ΝΔ...

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ στην αρχή της τοποθέτησής του τόνισε πως η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση έχει επιβεβαιωθεί δύο φορές, εννοώντας τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, με το κυβερνητικό «στρατόπεδο» να παρουσιάζεται αρραγές. 

«Ο Σαμαράς έσκισε ό,τι απέμεινε από το φιλελεύθερο κοστούμι του Μητσοτάκη» είπε δηκτικά και συμπλήρωσε πως οι νεοδημοκράτες βουλευτές καταχειροκρότησαν όρθιοι τον αρχηγό της ΝΔ με το ιστορικό εκλογικό χαμηλό του 18%. «Αν σήμερα κυβερνούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ασκούσε την πολιτική του, ο Κυριάκος θα τον ανέτρεπε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά», ήταν το καυστικό του σχόλιο και ξετύλιξε το ιστορικό νήμα του ονοματολογικού, στηλιτεύοντας ότι ο κ. Σαμαράς είχε αποδεχτεί το « σκέτο Μακεδονία». «Φτάσατε ή δεν φτάσατε να προτείνετε το Μακεδονία – Σκόπια; Εξηγήστε στον κόσμο γιατί Γκρούεφσκι και Ιβανόφ κατηγορούν Ζάεφ για εθνική μειοδοσία;» ρώτησε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας θλιβερό φερέφωνο του κ. Σαμαρά τον πρόεδρο της ΝΔ. 

Επέκρινε, επιπλέον, το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή από κοινού με τον Άδωνη Γεωργιάδη καλούν ανοιχτά σε συλλαλητήρια για το ονοματολογικό. «Πάτε να συκοφαντήσετε το μεγαλειώδες κίνημα αγανακτισμένων…» επισήμανε απαντώντας στους αυθαίρετους παραλληλισμούς του κινήματος των αγανακτισμένων με τα μακεδονικά συλλαλητήρια, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «εκεί ο φασιστικός σπόρος δεν φύτρωσε, δεν κάρπισε».

«Δυσκολεύομαι να εξηγήσω την στάση της ΔΗΣΥ»
Ο κ. Παππάς έβαλε και κατά της ΔΗΣΥ, ψέγοντας την αρνητική στάση του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, παρά την εκπεφρασμένη γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΟΗΕ την περίοδο της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, αλλά και την θετική τοποθέτηση του κ. Αλιβιζάτου. «Ο κ. Αλιβιζατος είπε ότι η συμφωνία εμπεριέχει το 80% των ελληνικών θέσεων» σημείωσε και εξήγησε πως δεν μπορεί να εξηγήσει την θέση της ΔΗΣΥ την στιγμή που οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ι χαιρετίζουν την επικείμενη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.




koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια :