vorini-gr: ☺Ποιήματα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου θα χρησιμοποιεί στην ανάκριση υπόπτων η ΕΛ.ΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

☺Ποιήματα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου θα χρησιμοποιεί στην ανάκριση υπόπτων η ΕΛ.ΑΣ

Σκληραίνει τις μεθόδους της στην ανάκριση υπόπτων η Ελληνική Αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί εφεξής ποιήματα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προκειμένου να αποσπά ομολογίες από κρατούμενους....

Η απόφαση, που λήφθηκε σε σύσκεψη της ηγεσίας της Αστυνομίας χθες στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει την ανάγνωση ποιημάτων του βουλευτή σε δύσκολες ανακρίσεις όπου οι συμβατικές μέθοδοι δεν αποδίδουν καρπούς, ενώ σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις θα προβάλλονται και συνεντεύξεις του στην τηλεόραση.

«Είναι γεγονός ότι η ποίηση του κ. Μπογδάνου έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από κάθε άλλη μέθοδο που έχουμε δοκιμάσει. Βάλαμε δοκιμαστικά κρατούμενους σε ένα δωμάτιο όπου τους διαβάζαμε επαναλαμβανόμενα αποσπάσματα από την ποιητική του συλλογή. Ήταν θέμα λίγων ωρών μέχρι να λυγίσουν» είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που θέλησε να παραμείνει ανώνυμο.

Την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη καταδικάσει η Διεθνής Αμνηστία, την οποία χαρακτήρισε ‘απάνθρωπη’ και ‘κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου’. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής πριν τις εκλογές είχε απειλήσει να διαβάσει τα ποιήματα του σε όσους δεν τον ψηφίσουν, γεγονός που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές εξηγεί την εκλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :