vorini-gr: ☺Κίνδυνος ματαίωσης των Χριστουγέννων μετά την ανακήρυξη τουρκικής ΑΟΖ γύρω από το Βόρειο Πόλο

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

☺Κίνδυνος ματαίωσης των Χριστουγέννων μετά την ανακήρυξη τουρκικής ΑΟΖ γύρω από το Βόρειο Πόλο

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο ματαίωσης των Χριστουγέννων ανά τον κόσμο μετά από νέα πρόκληση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα ανακύρηξε αποκλειστική οικονομική ζώνη την περιοχή γύρω από το Βόρειο Πόλο, όπου ζει και δραστηριοποιείται ο Άη Βασίλης...

Σε νέο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Τούρκος πρόεδρος εμφάνισε χάρτη που περικλείει την θαλάσσια περιοχή γύρω από τον μαγνητικό πόλο της Γης, στα παγόβουνα του οποίου βρίσκεται τόσο το εργαστήρι όσο και η κατοικία του Άγιου Βασίλη, προκαλώντας νέα διεθνή κατακραυγή.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις απογειώσεις ταράνδων από την περιοχή αλλά και υπερπτήσεις πάνω από την Καισαρεία, μια προκλητική κίνηση που σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές στοχεύει να πλήξει τα ελληνικά Χριστούγεννα αλλά και τα κάλαντα της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει να διακόψει την τροφοδοσία της Ευρώπης με τουρκικές σειρές προκαλώντας αναταραχή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ έχει καταθέσει και μήνυση εναντίον του δικτυακού τόπου eBay καθώς ισχυρίζεται ότι η λέξη “μπέη” είναι τουρκική.

Από την πλευρά της η ΕΕ προέβη σε αυστηρή ανακοίνωση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αν ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίσει τις προκλήσεις είναι διατεθειμένη να προβεί σε άλλες, πιο αυστηρές ανακοινώσεις.

photo: takis Vorini

Δεν υπάρχουν σχόλια :