vorini-gr: Όταν το Facebook ξεσηκώνει (+live stream)

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όταν το Facebook ξεσηκώνει (+live stream)


"Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα"

Στα χνάρια των Ισπανών που εδώ και μέρες διαδηλώνουν κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, φαίνεται πως είναι και μια ελληνική ακτιβιστική ομάδα, η οποία υπό την επωνυμία «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» καλεί μέσω του Facebook τους πάντες, σε μία ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως και τις 11:30 το βράδυ της ίδιας μέρας....

Μάλλον το κίνημα «15-Μ» που δημιουργήθηκε στην Ισπανία, και συσπείρωσε τον κόσμο μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να βγει στους δρόμους κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας, αποτέλεσε έμπνευση και για τους Έλληνες.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του» .

«Η λέξη ´Αγανακτισμένοι´ δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.

«Όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης,το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.» προσθέτει η ομάδα.

Στη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 2.435. 2997 άτομα δήλωσαν ότι μπορεί να παραστούν ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 135.795 άτομα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο group διεγράφη από το Facebok και επικράτησε αναστάτωση από τα μέλη αυτής της κίνησης. Στην συνέχεια όμως ξαναέφτιαξαν το ίδιο group που κατακλύστηκε από μηνύματα όπως

«ΟΣΟ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΥΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!»

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Λαμία και αλλού.
Συνεχώς προστίθενται νέες πόλεις που καλούν σε κινητοποίηση την ίδια μέρα σε μέρος που υποδεικνύουν.

Για τη συμπρωτεύουσα έχει δημιουργηθεί ομάδα με τίτλο «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 8.896 άτομα, 3.274 δήλωσαν ότι μπορεί να πάνε και 75.105 δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ενώ για την Πάτρα στην ομάδα «Patras Greek Revolution» έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 2.629 διαδηλωτές. (www.madata.gr)

Ωστόσο στην Ισπανία ακούστηκε και το σύνθημα:

ΜΗΝ ΦΩΝΆΖΕΤΕ ΔΥΝΑΤΆ ΓΙΑΤΙΊ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια :