vorini-gr: Παραλήρημα Μπογδάνου: Ανακάλυψε σκοτεινό σχέδιο ανάμεσα σε κυβέρνηση, καναλάρχες και Κουφοντίνα

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Παραλήρημα Μπογδάνου: Ανακάλυψε σκοτεινό σχέδιο ανάμεσα σε κυβέρνηση, καναλάρχες και Κουφοντίνα

- Ακόμη και στον ΣΚΑΪ έπεσαν κάτω από τα γέλια...


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προσπάθησε χθες να αιτιολογήσει την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, το έκανε δε με τρόπο που θα πρέπει να προκάλεσε γέλιο ακόμη και στο πρώην κανάλι του, τον ΣΚΑΪ.

Ο δημοσιογράφος αφού αράδιασε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η άδεια στον εκτελεστή της 17Ν είναι απόφαση πολιτική, προσπάθησε να εξηγήσει γιατί τα κανάλια (προφανώς και ο ΣΚΑΪ) εξυπηρετούν με την αντιμετώπισή τους τη συγκυβέρνηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Μπογδάνο «η lifestyle αντιμετώπιση του Κουφοντίνα από τα κανάλια (τί έφαγε, τί ήπιε, τί φοράει, πλάνα του με επικές μουσικές, ‘’ανθρώπινη διάσταση’’ του ρεπορτάζ)» εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ γιατί πολύ απλά πρόκειται περί «ξεπλύματος» του τρομοκράτη. Το μείζον βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά το γιατί κατά τον Μπογδάνο συμβαίνει αυτό. Και η απάντηση είναι απλή: Μα γιατί τα κανάλια θέλουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια, εξ ου και προσπαθούν μέσω του ξεπλύματος του Κουφοντίνα να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση.

Αυτό κατάλαβε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την αντιμετώπιση της υπόθεσης από τα κανάλια, αυτό κατέγραψε. Να σημειώσουμε βέβαια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος βλέπει «φαντάσματα» χαρακτηρίζοντας τα κραταιά μέσα ενημέρωσης της χώρας μας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως φερέφωνα της κυβέρνησης. Ο ίδιος άλλωστε θεωρεί ότι απολύθηκε από τον ΣΚΑΪ επειδή ως «αντικυβερνητική φωνή» δυσκόλευε την προσπάθεια του σταθμού να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια.

Διαβάστε το άρθρο του:

♦Πρώτον, η απόφαση για την αδειοδότηση του Κουφοντίνα είναι πολιτική, όχι διοικητική - το τριμελές συμβούλιο που τη λαμβάνει ορίζεται κατά τα δύο τρίτα απευθείας από τον Υπουργό. Παρά ταύτα, ο Κοντονής ωρυόταν απέναντι στη χήρα του δολοφονημένου Μπακογιάννη, ότι, δήθεν, έγινε εφαρμογή νόμου της ΝΔ, ενώ ο το κόμμα του άλλαξε τα προβλεπόμενα 18 έτη, στα οποία επιτρέπεται η αίτηση άδειας, σε 8.

♦Συνεπώς, δεύτερον, η αδειοδότηση του Κουφοντίνα αποτελεί συνειδητή πολιτική απόφαση, που επίσης συνειδητά επιχειρείται να μην εμφανιστεί ως τέτοια. Πλην όμως, δημιουργείται πολύ συγκεκριμένο κλίμα, που απηχεί σε εξίσου συγκεκριμένα κοινά. Τον δολοφόνο υποδέχεται ο γιος του προέδρου της Βουλής, ο Ρουβίκωνας τον χαρακτηρίζει "ήρωα", στα Εξάρχεια το γιορτάζουν, στα timeline οπαδοί του πανηγυρίζουν.

♦Άρα, τρίτον, η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για αδειοδότηση του Κουφοντίνα εμπεδώνει με τους "πρώην συντρόφους" της "ακτιβιστικής ακροαριστεράς" έναν σιωπηρό, στην καλύτερη περίπτωση, δεσμό, που ως ένα βαθμό εξαγοράζει σαυτήν την κυβέρνηση μιαν ιδιότυπη ασυλία. Υπάρχει βία, αλλά σε μορφή περιρρέουσα, που ξεθυμαίνει στο δρόμο στις "δράσεις" και τις σχολές χωρίς να απειλεί - φυσικά ή πολιτικά - τους κυβερνήτες.

♦Είναι ειδικά η lifestyle αντιμετώπιση του Κουφοντίνα από τα κανάλια (τί έφαγε, τί ήπιε, τί φοράει, πλάνα του με επικές μουσικές, "ανθρώπινη διάσταση" του ρεπορτάζ), που εξυπηρετεί τη συγκυβέρνηση. Πρόκειται, άλλωστε, για "τιμωρό" της οικογένειας Μητσοτάκη, που κι ο γιος του πιπιλάει καλά την καραμέλα της SIEMENS. Όμιλοι ενημέρωσης υποδύονται τους ελεγκτές, αλλά ξεπλένουν το φονιά για τη δική τους άδεια.

(Με πληροφορίες από Koutipandoras)

Δεν υπάρχουν σχόλια :