vorini-gr: Ο Ηρακλής και το λιοντάρι

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ο Ηρακλής και το λιοντάρι

Ωραίο θα ήταν το παραμύθι αν είχε όμως και " δράκο ".!


Άκαρπες φαντάζουν οι προσπάθειες της πάλης του Πρωθυπουργού με το θεριό.(χρέος) που θέριεψε για τα καλά στην χώρα μας και δεν πρόκειται να φύγει από τις πλάτες μας ούτε σε " εκατό χρόνια τούρκικα " που έλεγε και ο παππούς μου.!

Τώρα το χρέος μας έχει όνομα....πήρε το όνομα του δανειστή μας και λέγεται " χρέος προς το ΔΝΤ ".
Καμία χώρα στον κόσμο που ¨ πάλεψε " να εξοφλήσει τέτοιο χρέος , στους παγκόσμιους αυτούς τοκογλύφους, δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να ορθοποδήσει!

Χωμένη στα χρέη και στην απογοήτευση θα είναι τα επόμενα χρόνια η ζωή μας με άβουλη κυβέρνηση και υπουργούς που δεν θα μπορούν να δώσουν λύσεις στον απλό κοσμάκη που μπήκε στον κόπο να τους ψηφίσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άσχημα ένοιωσα και πόσο ξεφτίλα αισθάνθηκα όταν χθες Δευτέρα 10 Μαΐου παρακολουθώντας την εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη στο MEGA άκουσα τον Υπουργό κο Λοβέρδο μη μπορώντας να δώσει λύσεις στα ερωτήματα απλών ανθρώπων της καθημερινότητας να απαντά με τη φράση:

" Λυπάμαι δεν έχω απάντηση (λύση) σε αυτά σας τα προβλήματα ".... δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτά..!

Στα παραμύθια η στην Ελληνική Μυθολογία υπήρχε πάντα ένας ήρωας που αφουγκραζόταν τον κόσμο και έδινε λύσεις στα προβλήματα του ακαριαία.

Σήμερα υπάρχουν προβλήματα (θεριά).......αλλά δεν υπάρχουν οι Ήρωες..... και ούτε πρόκειται να υπάρξουν.

Εσείς κλείστε απλώς τα μάτια και ονειρευτείτε μια ιστορία όπως πχ " τον Ηρακλή και το λιοντάρι "και φανταστείτε τον εαυτό σας ήρωα...θα νιώσετε καλύτερα.!!

Takis Vorini

Δεν υπάρχουν σχόλια :