vorini-gr: Χρυσοχοΐδης: « Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα...»

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: « Η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα...»



Τον χαρακτηρισμό ότι «η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα...» και ότι «είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια» χρησιμοποίησε απερίφραστα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την τρίτη στη σειρά συνάντησή του με τον τότε Αμερικανό πρεσβευτή Ντάνιελ Β. Σπέκχαρντ, στο πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου......

Στην ίδια συνάντηση (22 Ιανουαρίου 2010), ο ίδιος είχε πληροφορήσει τον κ. Σπέκχαρντ ότι «η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες σχεδόν όλων των μελών των υπαρχουσών τρομοκρατικών-αναρχικών οργανώσεων, αλλά της λείπουν επαρκή στοιχεία για τη σύλληψη και φυλάκισή τους...». Επανέλαβε δε προηγούμενους ισχυρισμούς του, ότι «υπάρχουν δεσμοί μεταξύ ορισμένων εγχώριων τρομοκρατικών ομάδων με τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν...».

Τα παραπάνω αποτελούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα του περιεχομένου ενός από τα τρία πρώτα δημοσιοποιούμενα διπλωματικά τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, από εκείνα που διέρρευσαν από το WikiLeaks.

Τα τηλεγραφήματα δημοσιεύτηκαν χθες το απόγευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της συνεργαζόμενης με το WikiLeaks βρετανικής εφημερίδας «Guardian», πριν αναρτηθούν στο ημερήσιο «μενού» του φακέλου Cablegate, στην ηλεκτρονική διεύθυνση wikileaks.ch κατά την ακολουθούμενη τις τελευταίες μέρες πρακτική δημοσιεύσεων, όπως επιβεβαίωσε χθες με σχετική δήλωσή του ο συνιδρυτής του ιστότοπου Τζούλιαν Ασάνζ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ: Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :