vorini-gr: Για τις προτάσεις τούς πληρώνουμε

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Για τις προτάσεις τούς πληρώνουμε



του Σταύρου Θεοδωράκη

Όχι στον φράκτη στον Έβρο – Όχι στον ΧΥΤΑ της Κερατέας – Όχι στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων - Όχι στις αλλαγές στις μεταφορές…


Όχι σε όλα εν ολίγοις από τα κόμματά μας. Ακόμη και η Νέα Δημοκρατία που τόσο καιρό φωνάζει για τους μετανάστες (κλείνοντας το μάτι στο συντηρητικό ακροατήριο) είπε ότι δεν θέλει τον φράκτη στον Έβρο.

Λίγο ακόμη και θα κατέβει στην διαδήλωση για τους μετανάστες που διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και από την άλλη μεριά η αριστερά που έχει ταυτίσει την επανάσταση με την άρνηση. Μόνο που επαναστατώ σημαίνει ρισκάρω όχι βολεύομαι.

Τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Όχι στους κινέζους του λιμανιού, όχι στην περικοπή των αγροτικών επιδοτήσεων. Η χώρα του ΟΧΙ.

Μόνο που το παιγνίδι τέλειωσε. Και εκτός από τα ΟΧΙ των παρελάσεων χρειαζόμαστε και καμία συγκεκριμένη πρόταση. Όχι στις προτάσεις των υπουργών λοιπόν αλλά πείτε μας τι πρέπει να κάνουμε. Συγκεκριμένα.

Όσο συγκεκριμένα είναι και τα προβλήματα με τους μετανάστες (και την εκμετάλλευση τους), τα σκουπίδια, οι συντεχνίες, το αδιέξοδο στις μεταφορές.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν πληρώνονται οι Βουλευτές; Ή μόνο για να σηκώνουν τα χέρια τους οπαδικά. Οι μισοί ναι και οι άλλοι μισοί όχι, εναλλάξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :