vorini-gr: «Casus Belli»: Η ελληνική κρίση στις γαλλικές αίθουσες (+trailer)

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

«Casus Belli»: Η ελληνική κρίση στις γαλλικές αίθουσες (+trailer)


Το καροτσάκι του σούπερμαρκετ, εδώ με φόντο την Boυλή των Ελλήνων, είναι ο «πρωταγωνιστής» στην ταινία «Casus belli» του Γιώργου Ζώη...

Το «Casus Belli» , η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, ένα πανέξυπνο σχόλιο για την οικονομική κρίση με «πρωταγωνιστή» ένα καροτσάκι από σούπερ μάρκετ, πέτυχε διανομή στην Γαλλία.....

Τόσο οι κινηματογραφικές αίθουσες του Παρισιού, όσο και εκείνες της επαρχίας, θα φιλοξενήσουν την ταινία σε διανομή L’Agence du Court Metrage. Η συμφωνία κλείστηκε στο φεστιβάλ του Clermont Ferrand, που θεωρείται το σπουδαιότερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Ας σημειωθεί δε, ότι από τις 78 ταινίες του διεθνούς διαγωνιστικού στην οποία συμμετείχε το «Casus Belli», επιλέχτηκαν μόνο δυο για διανομή στην Γαλλία.

Επιπλέον η ταινία του νεαρού Ζώη κάνει τουρνέ σε 18 πόλεις της Ελβετίας για δυο μήνες, ενταγμένη στο πρόγραμμα Swiss Short Film Night-Tour. Θα συμμετάσχει σε σειρά προβολών το καλοκαίρι σε χωριά της Γαλλίας, επιλέχτηκε στην πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα Festival Scope μέλη της οποίας είναι χιλιάδες επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και προβάλλεται σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις παρουσία κινηματογραφικών σχολιαστών (De Unie Late Night στην Ολλανδία, Tigers in Moscow στην Ρωσία κ.λπ.).

Μετά την επίσημη πρεμιέρα της στην Βενετία και την πολλαπλή βράβευση στην Δράμα, η πορεία του «Casus belli» συνεχίζεται ακάθεκτη. Το γραφείο του σκηνοθέτη δέχεται καθημερινά επίσημες προσκλήσεις συμμετοχής από φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και ανάμεσα στα φεστιβάλ στα οποία πρόκειται να συμμετάσχει ή έχει ήδη συμμετάσχει είναι: της Γκιό, της Αμιέν, του Ρότερνταμ, των Βρυξελλών, του Ντουμπάι, της Σόφιας, της Κρακοβίας, της Αγκυρας και του Τεττουάν.

Τέλος η παραγωγή της ταινίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης με το συνδρομητικό καναλι NBC Universal Ιταλίας – θα προβληθεί και μέσω conn-x.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτή την περίοδο προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες πριν την ταινία «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη» ενώ έχει ήδη προβληθεί μπροστά από τις ταινίες «Attenberg» και «Wasted Youth».



ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER


Δεν υπάρχουν σχόλια :