vorini-gr: Κινδυνεύει με λουκέτο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κινδυνεύει με λουκέτο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


http://www.market-talk.net/index.php/id/10171

Μετά την Αρχιτεκτονική σχολή και τη Σχολή Καλών Τεχνών που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, τον κώδωνα του κινδύνου επισείει και η πρυτανεία του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.
Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στα “εκρηκτικά” προβλήματα του ιδρύματος.....

...... και συγκεκριμένα αναφέρεται στις “δραστικές περικοπές χρηματοδότησης, την αναστολή της λειτουργίας ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την αναστολή των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, τη δραματική μείωση της αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, την αναστολή των διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού και ιδιαίτερα την εκκρεμότητα διορισμού 800 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ πανελλαδικά”.

Η πρυτανεία, εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα του ιστορικού και με μοναδική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Και η πρυτανεία καταλήγει :” Φρονώντας ότι είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στο Ανοιχτό Δημόσιο πανεπιστήμιο και στο ιδεώδες της δωρεάν Παιδείας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έστω και με υπερπροσπάθεια την εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του ιδρύματος χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καλούμε όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στην κατεύθυνση αυτή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :