vorini-gr: Ο Γιώργος θέλει “να κρατήσει” το ΠΑΣΟΚ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος θέλει “να κρατήσει” το ΠΑΣΟΚ


Διαβάζοντας κανείς βιαστικά τη σημερινή συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο «Πρώτο Θέμα», δεν εντοπίζει κάποιο ιδιαίτερο σημείο που να ξενίζει, ή που να δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που αποκαλύπτουν οι μέχρι σήμερα κινήσεις και πρωτοβουλίες του....

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε μια εξόχως παρεμβατική κυριακάτικη εφημερίδα, για να στείλει το μήνυμα ότι «δεν φεύγει». Δηλώνει αποφασισμένος να αποτρέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, παραδέχεται ότι δεν είναι εύκολη η διαμόρφωση μιας άμεσης λύσης, εξαπολύει επίθεση κατά του προκατόχου του, Κώστα Καραμανλή, για την κατάσταση που του κληρονόμησε, αλλά και κατά του σημερινού Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, για την τακτική που ακολουθεί απέναντι στη διαχείριση της κρίσης.

Το «σημείο-κλειδί» της παρέμβασης του Γιώργου Παπανδρέου ωστόσο, έγκειται στο ιστορικό χρέος που έχει το ΠΑΣΟΚ, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής, και να συμβάλλει στο να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πετώντας ουσιαστικά το γάντι σε εκείνους του βουλευτές του Κινήματος που, δημοσίως ή παρασκηνιακά αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, χαράσσει τη δική του «κόκκινη γραμμή».

Αν μάλιστα συνδυαστούν όσα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου στο «Πρώτο Θέμα», με όσα υποστηρίζει στο άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» για τα 30 χρόνια από την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να… αποχωρήσει.

Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο, που ουσιαστικά παραμένει μετέωρο από τη στιγμή που διαδέχτηκε τον Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το 2004: Θέλει να ηγηθεί του «δικού του» ΠΑΣΟΚ. Ενός κόμματος το οποίο θα βρίσκεται πιο κοντά στη δική του πολιτική φιλοσοφία και κουλτούρα, μακριά από την κηδεμονία των συνδικαλιστών, και την ιδεολογία του λαϊκισμού.

Το μήνυμα απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Και εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται, δεν θα δυσκολευτούν να το αποκωδικοποιήσουν:
Ο Γιώργος θέλει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ//www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :