vorini-gr: Νέα καυσόξυλα με Γερμανικές σημαίες για το τζάκι!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Νέα καυσόξυλα με Γερμανικές σημαίες για το τζάκι!

Ο Γιάννης Δημαράς, ποζάρει υπερήφανος μπροστά στο εμπόρευμά του (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)


Δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκεται κανείς σε διαδήλωση για να κάψει τη γερμανική σημαία και να εκφράσει τα αντι-γερμανικά του αισθήματα, αφού τώρα μπορεί να το κάνει με την άνεσή του μπροστά στο τζάκι...


Οι αντι-μνημονιακές μάντρες που πουλάνε καυσόξυλα με τη γερμανική σημαία ζωγραφισμένη επάνω τους - ώστε να μπορεί κάθε πατριώτης να την καίει και να διαμαρτύρεται συμβολικά ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνεται ή ψήνει – εμφανίστηκαν παντού τις τελευταίες ημέρες και κάνουν θραύση.

Η ιδέα ξεκίνησε από γνωστούς Έλληνες πολιτικούς που έχουν τοποθετηθεί δημόσια μέσω twitter, facebook και πρωινών εκπομπών εναντίον της Γερμανίας. Οπλαρχηγοί όπως ο Γιάννης Δημαράς (φωτό), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ή ο Γιάννης Μανώλης, έκαναν πράξη την αντίθεσή τους στη ναζιστική πολιτική της Γερμανίας. Και δίνουν την ευκαιρία στον καθένα, με μια μικρή επιβάρυνση, να ξεσπάσει και να αισθανθεί λίγο σαν τους ίδιους: Δηλαδή σαν μπροστάρης της αντίστασης κατά του άξονα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μάντρες αυτές έχουν πάρει ονόματα με συγκινησιακή φόρτιση όπως «Γοργοπόταμος» ή «Κούγκι», ώστε να θυμίζουν τις ένδοξες ημέρες των Ελλήνων και να τονώνουν το πατριωτικό αίσθημα όσων αγοράζουν τα συγκεκριμένα αντι-γερμανικά καυσόξύλα.
Επίσης, η εμπνευσμένη αυτή ιδέα των Ελλήνων πολιτικών, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται σύντομα να επεκταθεί και σε αμερικανικές σημαίες, ενώ κάποιοι βλέπουν θετικά και την πιθανότητα να προσθέσουν στις επιλογές των καυσόξυλων και σημαίες ομάδων.

Όπως έγραψε μάλιστα ένας γνωστός βουλευτής-οπλαρχηγός του facebook στο profile του, αυτά τα μαγαζιά αποτελούν μια νέα μορφή πατριωτικής επιχειρηματικότητας, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την συμπαράσταση των βουλευτών στον λαό αφού αν κόβονταν και οι δικές τους συντάξεις θα αναγκάζονταν να βρουν νέους τρόπους να αυξήσουν το εισόδημά τους

Τέλος, ανάξιες λόγου κρίνονται οι πρώτες μεμονωμένες αντιδράσεις εναντίον όσων συνεχίζουν να αγοράζουν κανονικά ξύλα, τους οποίους κάποιοι θερμόαιμοι, χαρακτηρίζουν «δοσίλογους» και «προσκυνημένους», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι μαζί με τα ξύλα για τη φωτιά, δίνουν δώρο ένα τσεκούρι, για να υπενθυμίσουν την περίφημη φράση του Κολοκοτρώνη «Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους.
Αν σας άρεσε γράψτε το σχόλιο σας ή κοινοποιήστε το θέμα στους Φίλους σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :