vorini-gr: «Τα άκουσε» και ο Τόμσεν από Έλληνες φοιτητές (video)

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Τα άκουσε» και ο Τόμσεν από Έλληνες φοιτητές (video)


Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας του London School of Economics δεν στάθηκαν αρκετά για να αποτρέψουν Έλληνες φοιτητές να γιουχάρουν τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν στη διάρκεια ομιλίας του στο βρετανικό πανεπιστήμιο.... 

«Είστε στην Ελλάδα δύο χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό το ελληνικό χρέος από 110% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε στο 160%», φώναξε χαρακτηριστικά φοιτητής στον Τόμσεν.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Τόμσεν στο πλαίσιο ακαδημαϊκής εκδήλωσης για τη συνταγή της τρόικας στο ελληνικό πρόβλημα και κυρίως στο κατά πόσον αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, φοιτητές οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση άρχισαν να γιουχάρουν και φωνάζουν συνθήματα κατά του επικεφαλής της τρόικας. Ατάραχος, ο Τόμσεν αποχώρησε λίγη ώρα μετά.


Την ίδια ώρα, έξω από την αίθουσα, φοιτητές πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ανάρτησαν μάλιστα πανό, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα. 

Το LSE υπό τον φόβο ότι μπορούν να επαναληφθούν επεισόδια αντίστοιχα με εκείνα κατά την ομιλία του Γιώργου Αλογοσκούφη όπου φοιτητές πέταξαν αυγά, δεν είχαν ανακοινώσει την αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, ενώ δεν επέτρεπαν σε φοιτητές με μεγάλα σακίδια να εισέλθουν στο χώρο. Η είσοδος επιτρεπόταν μονάχα για όσους είχαν πληρώσει εισιτήριο αφότου είχαν κάνει έλεγχο στις μικρές τσάντες που κουβαλούσαν. 

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η οικονομολόγος Vicky Pryce και το στελέχους της Standard & Poor's, Moritz Kraemer. Σημειώνεται πως στην ομιλία του ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει τα ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο και της κατάργησης δημόσιων οργανισμών. 

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ταμπού της. Έως τώρα υπάρχει ένα ταμπού για την υποχρεωτική απόλυση υπαλλήλων στο Δημόσιο, όπου θεωρείται ένας υπερστελεχωμένος τομέας. Υπάρχει ακόμα ένα ταμπού για την κατάργηση οργανισμών που δεν χρειάζονται πλέον», τόνισε.

   Sources of Information: /tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :