vorini-gr: Guardian: Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς πρέπει να τους επιτρέψουμε τα Μάρμαρα!...

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Guardian: Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς πρέπει να τους επιτρέψουμε τα Μάρμαρα!...

Εν μέσω των πολυάριθμων αρνητικών και επικριτικών δημοσιευμάτων που κατακλύζουν τα ξένα ΜΜΕ με αφορμή την πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, ξεχωρίζει ευχάριστα ένα άρθρο όχι απλώς φιλελληνικό, αλλά και ... ηθικά δίκαιο…

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει σήμερα άρθρο του Observer με τίτλο «Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμείς πρέπει να τους δώσουμε πίσω τα Μάρμαρα».

To άρθρο το οποίο έγραψε ο Henry Porter αναφέρει ότι μπορεί οι Έλληνες να βρίσκονται σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, αλλά μπορούν ακόμα να «ανάβουν» την Ολυμπιακή Φλόγα!

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο συντάκτης αναφέρεται στην προ ημερών παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας η οποία του έφερε αμέσως στο μυαλό τα ελληνικά Μάρμαρα που βρίσκονται στη Βρετανία λέγοντας: «Μην με παρεξηγήσετε, δεν κάνω επίθεση εναντίον του μουσείου το οποίο προσφέρει σπουδαίο πολιτισμό αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, στο Βρετανικό Μουσείο υπάρχουν πολλά ελληνικά γλυπτά».

Αναλύοντας τους λόγους που «έστειλαν» τα Μάρμαρα στη Βρετανία, τονίζει πως είναι παράλογο να παραμένουν ακόμη στο Βρετανικό Μουσείο καθώς πλέον δεν κινδυνεύουν να λεηλατηθούν. Κλείνοντας ο αρθρογράφος κάνει το εξής συγκινητικό -όσο και θαρραλέο- σχόλιο:»

Υπό το πρίσμα του δυτικού πολιτισμού της Ελλάδας, τις δημοκρατικές ιδέες τους, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την επιστήμη, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια απλή αλήθεια :»Τα Μάρμαρα δεν είναι δικά μας για να τα κρατήσουμε»! Πάλι καλά που το καταλάβατε… Ποτέ δεν είναι αργά!.

Δεν υπάρχουν σχόλια :