vorini-gr: Πολώνιο σκότωσε τον Αραφάτ!

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πολώνιο σκότωσε τον Αραφάτ!


Ηταν μια εικόνα που είχε καθηλώσει τον κόσμο για εβδομάδες: η εικόνα του ασθενούς Γιάσερ Αραφάτ, πρώτα πολιορκημένου από ισραηλινά άρματα μάχης στο κτιριακό συγκρότημά του στη Ραμάλα και μετά κατά τη μεταφορά του στο Παρίσι, όπου... 


...πέρασε τις τελευταίες ημέρες του σε ένα γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει μυστήριο τι ακριβώς σκότωσε τον παλαιστίνιο ηγέτη. Φήμες έκαναν λόγο για καρκίνο, κίρρωση του ήπατος, υπήρξαν ακόμη και ισχυρισμοί ότι είχε προσβληθεί από AIDS. 

Επειτα όμως από έρευνα εννέα μηνών που πραγματοποίησε το Αλ Τζαζίρα διαπιστώθηκε ότι καμία από αυτές τις φήμες δεν ήταν αληθινή: η υγεία του Αραφάτ ήταν καλή ώσπου αρρώστησε ξαφνικά στις 12 Οκτωβρίου 2004. 


Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα τεστ αποκάλυψαν πως τα προσωπικά αντικείμενα που είχε μαζί του ο Αραφάτ τις τελευταίες ημέρες της ζωής του - τα ρούχα του, η οδοντόβουρτσά του, ακόμη και η θρυλική κεφίγια του, η παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα - περιείχαν αφύσικα υψηλά επίπεδα πολωνίου. 

Αυτά τα προσωπικά είδη, τα οποία αναλύθηκαν στο Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής στη Λωζάννη της Ελβετίας, έφεραν ίχνη από το αίμα, τον ιδρώτα, το σάλιο και τα ούρα του Αραφάτ και τα τεστ που έγιναν έδειξαν ότι, όταν πέθανε, υπήρχαν στο σώμα του υψηλά επίπεδα πολωνίου. 
«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι μετρήσαμε μια ανεξήγητα υψηλή ποσότητα πολωνίου-210 στα υπάρχοντα του Γιάσερ Αραφάτ που είχαν στίγματα βιολογικών υγρών», δήλωσε ο δρ Φρανσουά Μποσί, ο διευθυντής του Ινστιτούτου. Το Ινστιτούτο εξέτασε τα προσωπικά είδη του Αραφάτ, τα οποία προμήθευσε στο Αλ Τζαζίρα η χήρα του. 

Το πολώνιο είναι ένα πολύ ραδιενεργό στοιχείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στον φόνο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, του ρώσου κατασκόπου που στράφηκε εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν και απεβίωσε το 2006 στο Λονδίνο. 

Τα επίπεδα του πολωνίου στα υπάρχοντα του Αραφάτ βρέθηκαν δέκα φορές ή και περισσότερο υψηλότερα από τα τυχαία δείγματα που ελέγχθηκαν για σύγκριση.


ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ interview with Yasser Arafat- 21 Νοέ 2010:





Sources of Information:http://www.tanea.gr// - http://www.youtube.com/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :