vorini-gr: Με όπερες συνεχίζουν τη μονομαχία Σαμαράς και Τσίπρας!

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Με όπερες συνεχίζουν τη μονομαχία Σαμαράς και Τσίπρας!


Έχοντας εξαντλήσει εξαντλήσει τους στίχους ελλήνων ποιητών, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, προχωρούν στην αντιπαράθεσή τους πάνω στα καίρια ζητήματα της χώρας, με «Ριγκολέτο» και «Κουρέα της Σεβίλλης»..


Ένα νέο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, κατάφεραν να προσεγγίσουν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πρώτη τους κιόλας σύγκρουση. Έχοντας και οι δύο καταλάβει ότι τα επιχειρήματα είναι εντελώς άχρηστα, αφού κανείς δεν ακούει τον άλλον, άρχισαν να μονομαχούν με αποσπάσματα από το λυρικό θέατρο, προκειμένου να κατατροπώσουν ο ένας τον άλλον σε επίπεδο εντυπώσεων.

Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς, προχωρόντας ένα βήμα πιο πέρα από τους απλούς στίχους ελλήνων ποιητών, βρήκε ένα συγκεκριμένο απόσπασμα από τον «Ριγκολέτο» του Βέρντι, που μιλάει για την ανάγκη των αποκρατικοποιήσεων, παρομοιάζοντάς την οικονομία χωρίς επενδυτές με «Φτερό στον Άνεμο» και προκαλώντας παραλλήρημα ενθουσιασμού στους νεοδημοκράτες που είναι ως γνωστόν φανατικοί της όπερας.

Αμέσως ο Αλέξης Τσίπρας, σήκωσε το γάντι και απάντησε με ένα απόσπασμα από τον «Κουρέα της Σεβίλης» του Ροσίνι, που αναφέρεται συμβολικά στο «κούρεμα» των εσόδων» των ΔΕΚΟ, κερδίζοντας με τη σειρά του το χειροκρότημα των περισσότερων συνιστωσών που ως γνωστόν στηρίζουν την λυρική ποίηση.

Πρίν ακόμα κοπάσουν τα χειροκροτήματα, η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ανακάλυψε ένα χαμένο απόσπασμα από το «Δαχτυλίδι του Νιμπελούγκεν» και ετοιμάζεται να το παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά διστάζει λόγω της γερμανικής καταγωγής του έργου, που δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τους φιλότεχνους ψηφοφόρους... (συνεχίζεται)

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα) 

του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protagon
Digital_image_processing_by takis_Vorini_July_2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :