vorini-gr: Και εγένετο ρατσιστική οργάνωση: «Γιατροί με Σύνορα»

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Και εγένετο ρατσιστική οργάνωση: «Γιατροί με Σύνορα»


Τη σύσταση του φορέα «Γιατροί με Σύνορα» ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει το ρατσιστικό της έργο, επιλέγοντας μάλιστα το όνομα σε αντιδιαστολή με τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» μια οργάνωση γνωστή για το κοινωνικό της έργο παγκοσμίως...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, πρόκειται για ένα «κοινωνικό πρόγραμμα» που θα προσφέρει ιατρική περίθαλψη και βοήθεια μόνο σε Έλληνες. Ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις.

«Μετά τις διανομές τροφίμων, την Τράπεζα Αίματος και την Εργασία για Έλληνες, ακολουθεί το κοινωνικό έργο σε θέματα Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία προσκαλεί όσους γιατρούς επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά της «για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που ο τομέας της υγείας απoδομείται και η περίθαλψη αποψιλώνεται», να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του κόμματος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι ο συμβουλευτικός σταθμός λειτουργεί με ραντεβού.

Αποδοκιμασία

Την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής καταδίκασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με δήλωσή του πρόεδρου του Γιώργου Πατούλη. «Ο κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που ετάχθη. Οι ελλείψεις στο κράτος δε μπορεί να γίνονται βορρά κομματικής εκμετάλλευσης, αλλά όσοι μπορούν να προσφέρουν για τον συνάνθρωπό μας, να προσφέρουν με πιστοποιημένο τρόπο, σε πιστοποιημένους χώρους και η προσφορά να γίνεται από πιστοποιημένους λειτουργούς» επισημαίνει.

Ο Τομέας Υγείας και ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Η Ιατρική, κατά τον όρκο του Ιπποκράτη, παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί».

«Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν «Γιατρούς με σύνορα» και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή» καταλήγει.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αρκέστηκε να πει ότι «το ΕΣΥ προσφέρει σήμερα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και καλύπτει το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη και πάσχουν».


  Article:http://tvxs.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :