vorini-gr: Η έξαρση του ρατσισμού στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η έξαρση του ρατσισμού στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου!


Δύο συγκλονιστικές ιστορίες βασανισμού μεταναστών στην Ελλάδα, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, φιλοξενεί το Reuters...

 Στο πρακτορείο αφηγούνται τις ανατριχιαστικές εμπειρίες τους ο 32χρονος Σουδανός Χασάν Μέκκι, στην πλάτη του οποίου χάραξαν τα αρχικά της Χρυσής Αυγής άνδρες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες στο κέντρο της Αθήνας, και ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Τάλεμπ που ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του και βρέθηκε δεμένος σε ένα δέντρο.

Αλυσοδεμένος σαν ζώο 

Η διεκδίκηση των δεδουλευμένων του κόστισε ακριβά στον Αιγύπτιο μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ, γράφει το Reuters. Έχοντας δουλέψει για να καθαρίσει έναν φούρνο στη Σαλαμίνα, ο 29χρονος άνδρας πήγε να ζητήσει από το αφεντικό του το μισθό που δικαιούτο. 

 Ο φούρναρης μαζί με δύο άλλα άτομα έδεσαν μία μεταλλική αλυσίδα 8 μέτρων γύρω από τον λαιμό του Τάλεμπ και τον έσυραν σε έναν στάβλο. Εκεί, μαζί με έναν ακόμα άνδρα, τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν μέχρι να φτάσει στο σημείο να χάνει και να βρίσκει συνεχώς τις αισθήσεις του. 

Οι άνδρες έπιναν μπίρα, αναγκάζοντας και τον Τάλεμπ να πιει, κοροϊδεύοντάς τον επειδή είναι μουσουλμάνος. 

 «Με έσερναν γύρω-γύρω σαν το σκύλο», σημειώνει ο μετανάστης στο πρακτορείο. «Πίστευα ότι ερχόταν το τέλος μου. Συνέχιζα να λιποθυμώ και κάθε φορά που λιποθυμούσα με χτυπούσαν με ράβδους για να με συνεφέρουν».

 Χρειάστηκαν 18 βασανιστικές ώρες για να καταφέρει να ξεφύγει. Το δράμα του όμως συνεχίστηκε, καθώς παρά το γεγονός ότι το πρόσωπό του ήταν πρησμένο σε σημείο να μην αναγνωρίζεται, οι Αρχές, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφάσισαν να τεθεί υπό κράτηση επειδή δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για να μένει στην Ελλάδα.

«Πήρα τηλέφωνο κάποιους ανθρώπους όσο ήμουν στη φυλακή και έμαθα ότι το αφεντικό μου είχε ήδη αφεθεί ελεύθερο», δηλώνει και συνεχίζει: «Με χτύπησαν, με έκλεψαν και όλοι ήταν έξω από τη φυλακή, εκτός από μένα».

Τελικά, μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε για ανθρωπιστικούς λόγους, να μην κινηθεί καμία διαδικασία απέλασης σε βάρος του Αιγύπτιου. Η κίνηση αυτή όμως δεν κρίνεται επαρκής. Ο Νικήτας Κανάκης, επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου, επισημαίνει ότι εάν δεν τιμωρούνται οι ένοχοι, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. «Όλοι θα πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τέτοιες πράξεις και να ξεφεύγουν».

Του χάραξαν ένα τεράστιο «Χ» στην πλάτη

Στο Reuters μιλά και ο 32χρονος Σουδανός Χασάν Μέκκι, ο οποίος τον Αύγουστο του 2012 περπατούσε με έναν φίλο του από τη Μαυριτανία στην Αθήνα, όταν μοτοσικλετιστές με μαύρα πουκάμισα και ελληνικές σημαίες τους πλησίαζαν και άρχισαν να φωνάζουν: «Πήγαινε σπίτι σου, μαύρε».

Οι άνδρες του επιτέθηκαν και τον έριξαν αναίσθητο με ένα χτύπημα στο κεφάλι. Όταν συνήλθε, ήταν καλυμμένος με αίμα. Αργότερα θα συνειδητοποιούσε ότι ρατσιστές που του επιτέθηκαν είχαν αφήσει στην πλάτη του χαρακιές που θύμιζαν ένα τεράστιο Χ.

 «Δεν έχω τα κατάλληλα χαρτιά, οπότε δεν μπορώ να πάω πουθενά να ζητήσω βοήθεια», δηλώνει ο Χασάν Μέκκι. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Φοβάμαι, ίσως να με ακολουθούν και η ζωή μου να βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο».


Article:http://tvxs.gr/


  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :