vorini-gr: Ρεσιτάλ «πολιτισμού» - Εδιωξαν οικογένεια φτωχών από μουσείο επειδή μύριζε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ρεσιτάλ «πολιτισμού» - Εδιωξαν οικογένεια φτωχών από μουσείο επειδή μύριζε

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα όσα συνέβησαν στο μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Σάββατο, όταν μια φτωχή οικογένεια συνοδευόμενη από μέλος μιας ΜΚΟ που ασχολείται με τα προβλήματα των απόρων εκδιώχθηκαν από το μουσείο επειδή άλλοι επισκέπτες παραπονέθηκαν ότι είχαν μια δυσάρεστη μυρωδιά...

Η ΜΚΟ «ATD-Τέταρτος Κόσμος» αγωνίζεται κατά των κοινωνικών αποκλεισμών και έχει ως δράση της τη διοργάνωση επισκέψεων για φτωχές οικογένειες σε μουσεία και αντίστοιχους χώρους εδώ και πενήντα χρόνια.

Συνοδευόμενοι από έναν εθελοντή της ΜΚΟ οι δύο γονείς και το παιδί τους, ηλικίας 12 ετών, βρίσκονταν σε μια αίθουσα με έργα του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν.

Από το μουσείο ανέφεραν ότι η μυρωδιά τους ενοχλούσε τους άλλους επισκέπτες και έπρεπε να αποχωρήσουν.

Οι άνθρωποι αυτοί συνέχισαν την επίσκεψή τους σε άλλες αίθουσες με λιγότερο κόσμο, και τότε τέσσερις φύλακες τους περικύκλωσαν και τους συνόδευσαν μέχρι την έξοδο, με την οικογένεια και τον εθελοντή που τους συνόδευε να αποχωρούν χωρίς να σημειωθεί κάποιος καβγάς.

Ο εθελοντής που τους συνόδευε τόνισε ότι δεν είχε καμία επιθυμία να προσθέσει κάτι παραπάνω στην ταπείνωση αυτής της οικογένειας.

Η Οργάνωση δήλωσε ότι έστειλε επιστολή στον διευθυντή του Μουσείο Ορσέ να τον ενημερώσει για το συμβάν, ενώ και το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο εποπτεύει το ίδρυμα αυτό ζήτησε από το Μουσείο Ορσέ να του υποβάλει λεπτομερή έκθεση σχετικά με το περιστατικό.



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :