vorini-gr: Χρυσή Αυγή | «Ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη»... με φόντο την πανσέληνο στους Δελφούς

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Χρυσή Αυγή | «Ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη»... με φόντο την πανσέληνο στους Δελφούς

Χωρίς άδεια και εντελώς παράνομα προσπάθησαν χθες το βράδυ να πραγματοποιήσουν «εκδήλωση», μέλη της Χρυσής Αυγής, υπό το φως της πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών...

Τελικά, 8 από αυτούς, προσήχθησαν από την Αστυνομία.   Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι χρυσαυγίτες, ντυμένοι ομοιόμορφα, προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση «ιστορικο-εκπαιδευτικού» χαρακτήρα, με θέμα «Δελφοί, ο ομφαλός της Γης».

Όπως ήταν φυσικό, η «εκδήλωση», για την οποία και δεν είχαν καμία άδεια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, ύστερα από σχετική καταγγελία ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Δύο διμοιρίες ΜΑΤ επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.   Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι προσαχθέντες –εκτός του ότι παράνομα επιχείρησαν να κάνουν «εκδήλωση», παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.   

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, ο χώρος παρέμεινε ανοικτός, στα πλαίσια εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.   

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει πως σκόπευε να πραγματοποιήσει  εκδήλωση «στο ιερότερο σημείο του αρχαίου κόσμου [...] με καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου: θέματα ελληνική ιστορίας».

Για «καπηλεία και βεβήλωση» του αρχαιολογικού χώρου από τα «μορφώματα της ναζιστικής ιδεολογίας», έκαναν λόγο τα πολιτικά κόμματα.   Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε  «την απαράδεκτη χρήση» του ιερού χώρου των Δελφών από όσους ενστερνίζονται την φασίζουσα ιδεολογική προπαγάνδα, προβάλλοντας έντεχνα τα ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη».   

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει «τα μισαλλόδοξα συνθήματα περί καθαρότητας του έθνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και γέμισαν νεκρούς ανά τον κόσμο».   

Η Χρυσή Αυγή σε  ανακοίνωσή της με τίτλο «Η αλήθεια για την επίσκεψή μας στους Δελφούς» χαρακτηρίζει τις προσαγωγές των χρυσαυγιτών «γελοίες και παράνομες» και συμπληρώνει πως «οι μόνοι που είχαν ομοιόχρωμη εμφάνιση και τρόμαζαν τους συγκεντρωμένους τουρίστες ήταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί με γκλομπ, κράνη και ασπίδες στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου». 


Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :