vorini-gr: Διαφήμιση στα λεωφορεία της Ουάσινγκτον με τη φωτογραφία του Σνόουντεν

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Διαφήμιση στα λεωφορεία της Ουάσινγκτον με τη φωτογραφία του Σνόουντεν

Ευχαριστούμε, Έντουαρντ Σνόουντεν», είναι η διαφήμιση που έκανε την εμφάνισή της σε λεωφορεία στην Ουάσιγκτον...

Πρόκειται για εκστρατεία μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπέρ των αποκαλύψεων του πρώην πράκτορα της NSA που διέφυγε στη Ρωσία. Επιδιώκει να αφυπνίσει τους πολίτες για τις πρακτικές παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.   

«Είναι ώρα να σταματήσει η NSA να ψάχνει τα email μου και τα τηλεφωνήματά μου. Ποτέ δεν έδωσα άδεια για κάτι τέτοιο. Οι Αμερικανοί πολίτες δεν το θέλουν. Και θέλω όσοι βλέπουν το λεωφορείο να ξέρουν πως εκατομμύρια άλλοι σκέφτονται το ίδιο πράγμα», λέει εκπρόσωπος της οργάνωσης Partnership for Civil Justice Fund. 

Η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος κατά της υπερβολικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Τη σχετική πρόταση είχαν υποβάλει η Γερμανία και η Βραζιλία. 

«Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του ΟΗΕ, το ψήφισμα αυτό κατηγορηματικά ορίζει πως τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι άνθρωποι εκτός του διαδικτύου θα πρέπει να προστατεύονται και στο διαδίκτυο», ανέφερε ο Γερμανός πρέσβης στον ΟΗΕ. Το σχέδιο ψηφίσματος αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μέσα στον επόμενο μήνα.

Euronews / Lifo




Δεν υπάρχουν σχόλια :